Nestašica: Britanski supermarketi na police stavljaju povrće od kartona!

Foto: Screenshot Twitter Patrick or Treat Dalton

Supermarketi u Velikoj Britaniji koriste kartonske slike voća, povrća i drugih namirnica, kako bi popunili praznine na policama zbog problema s snabdevanjem, piše Gardijan.

Tesko je počeo da koristi slike šparoga, šargarepe, pomorandže i grožđa, što je izazvalo ismevanje na društvenim mrežama. 

“Mmmm, ukusne fotografije šparoga”, napisao je jedan korisnik Twittera. 

Drugi se rugao prevelikim slikama, prenosi portal Index.

“Sviđa mi se što šparoge narastu do ove veličine u Velikoj Britaniji. To je do naše klime, siguran sam”, piše. 

Kupci su uočili lažne šargarepe u Fejkenhamu, kartonske šparoge u Londonu, slike pomorandži i grožđa u Milton Kinsu i 2D boce sa tečnošću za pranje u Kembridžu.

Sve se to događa zbog nedostatka radnika, što dovodi do niske dostupnosti nekih artikala u supermarketima. 

Brajan Roberts, analitičar maloprodaje u Shopfloor Insights-u, rekao je da je tek u poslednjih godinu dana počeo da primećuje ​​kartonske izreze svežih proizvoda, ali je rekao da su slične taktike već neko vreme u primeni.

“To je postalo sasvim uobičajeno. Nije to samo zbog nestašice, već zato što su mnoge veće trgovine sad jednostavno prevelike”, kaže on. 

Rekao je da se radi o tek jednoj u nizu taktika, koje se koriste za popunjavanje prostora. 

Tesko tvrdi da korišćenje slika voća i povrća nije povezano s nedavnim problemima u lancu snabdevanja. 

Supermarketi i proizvođači su smanjili asortiman različitih vrsta testenine, kafe ili čajeva koje prodaju, kako bi olakšali protok robe.

Neki glomazni i ne baš isplativi artikli, poput flaširanih gaziranih pića i vode, takođe su gurnuti prema dole na listi prioriteta isporuke zbog nedostatka vozača, što znači da bi na policama mogle biti veće praznine nego inače.

Rast internet kupovine je u međuvremenu doveo do toga da mnogi supermarketi više nisu skladištili neprehrambene artikle, poput televizora, CD-a ili kuvala za vodu, što su nekad činili, ostavljajući prazan prostor koji mnogi nisu uspeli da napune alternativnim proizvodima.

Kartonski izrezi skupih predmeta, kao što su deterdženti, proteinski prašci i alkoholna pića, poput džina, takođe se ponekad koriste za sprečavanje krađe u prodavnicama. Slike artikala se stavljaju na police kako bi se označila dostupnost, a kupci dobiju stvarni proizvod na kasi.

Izvor Nezavisne/Index.hr
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos