Otkriven spomenik Tošetu Proeskom nedaleko od mesta gde je stradao

Foto: Screenshot Instagram tproeski1610

U Novoj Gradiški je otkriven spomenik prerano preminulom muzičaru Tošetu Proeskom.

Makedonski slavuj, na auto-putu kraj grada u Brodsko-posavskoj županiji, pre 14 godina, 16. oktobra 2007. godine, izgubio je život u automobilskoj nesreći.  Spomenik je otkriven nedaleko od mesta gde je poginuo.

Kip je izradio Slavko Bunić, a na svečanom otkrivanju su bili gradonačelnik Nove Gradiške, Vinko Grgić, ambasador Severne Makedonije, Miljaim Fetai, ali i gradonačelnik Kruševa, Tošetovog rodnog grada, Tome Hristovski.

Toše Proeski nam je u nasleđe ostavio neizbrisiv trag, bez obzira na to da li pričamo o njegovim ljudskim ili muzičkim vrednostima, a posebno u oktobru, svako ga se priseća na svoj način.

Njegove reči, “ne želim da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnom”, ostaće zauvek urezane u srcima svih koji su imali privilegiju da ga poznaju ili ga prate putem njegovog bogatog humanitarnog i muzičkog delovanja.

Za vreme karijere je izdao desetak albuma, ali često je govorio da mu nagrade nisu važne, već samo ono što ostaje iza njega – pesme. Poslednji album na kom je radio, bio je “Igra bez granica”, sa istoimenom pesmom koja izaziva duboke emocije i neodoljivo podseća na Tošeta, prenosi Glorija.

Izvor Nezavisne/Gloria
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos