Patrijarh Porfirije: Ako ikome želimo zlo, neka bude i nama

Foto: Screenshot Instagram porfirije patrijarh

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije je poručio da pravoslavni srpski narod ne može da pristane na to, da bilo ko dovodi u pitanje njegov duhovni i nacionalni identitet.

Patrijarh Porfirije je naveo da sve što pravoslavni srpski narod želi muslimanima Bošnjacima i katolicima Hrvatima, treba i sebi da poželi.

“Ako ikom želimo zlo, neka bude nama. Ako želimo zlo muslimanima Bošnjacima, neka bude nama. Ako želimo zlo katolicima Hrvatima, neka bude nama. Što želimo njima, neka bude i nama”, napisao je patrijarh Porfirije na “Instagramu”.

Ali, naveo je srpski patrijarh, ne možemo pristati ni na to, da bilo ko dovodi u pitanje ono što mi jesmo, naš identitet, duhovni i nacionalni.

“Tek kad znamo ko smo, prepoznajemo ko je i bilo ko drugi. Tek tada ćemo moći da delimo svoje sa takozvanim tuđim i od njih da primamo ono što nam pružaju i tako bogatimo jedni druge”, napisao je patrijarh srpski.

Patrijarh Porfirije je juče završio dvodnevnu posetu Eparhiji banjalučkoj, prvu otkako je izabran na mesto poglavara Srpske pravoslavne crkve.

U manastiru Miloševac kod Prijedora, juče je održana Sveta arhijerejska liturgija, koju je služio patrijarh Porfirije zajedno sa episkopom banjalučkim Jefremom.

Izvor Srna
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos