Uhapšen jedan od najvećih narkobosova u svetu: Uporedivo sa padom Eskobara!

Foto: Youtube screenshot

Najtraženiji trgovac drogom u Kolumbiji i vođa klana del Golfo, Dairo Antonio Usuga, poznat kao Otoniel, zarobljen je juče tokom operacije koju su sprovele oružane snage, potvrdili su vojni i policijski izvori.

Tokom akcije je poginuo jedan policajac.

Kolumbija je za informacije o Otonielovom boravištu ponudila nagradu do tri milijarde pezosa (oko 800.000 dolara), dok je američka Vlada izdvojila nagradu od pet miliona dolara za pomoć u njegovom lociranju.

Američki Stejt Dipartment opisuje Otoniela kao “jako naoružanog i izuzetno nasilnog”. Postao je vođa, nakon što je bio levičarski gerilac.

Kartel, na čijem je čelu bio uhapšeni, sastoji se od bivših članova terorističkih organizacija, te koristi nasilje i zastrašivanje kako bi kontrolisao rute trgovine narkoticima, laboratorije za preradu kokaina, polazne tačke glisera i tajne sletne trake.

Najveći udar na narko mafiju

Kako piše CNN, ovo hapšenje je najveći udar na narkomafiju u Kolumbiji.

“Može se uporediti sa padom Eskobara”

Kolumbijski predsednik je potvrdio hapšenje Otoniela u televizijskom obraćanju naciji.

“Ovo je uporedivo samo s padom Pabla Eskobara devedesetih”, rekao je predsednik.

“Otoniel je bio jedan od najopasnijih trgovaca drogom u svetu, ubica policajaca, vojnika, političara, regrutovao je i maloletnike”, dodao je, a svoj govor je završio rečima: “Svim kriminalcima i trgovcima drogom: ili se predajte ili ćemo doći po vas”.

Izvor Nezavisne/Index.hr
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos