Atrakcije, koje bi trebalo posetiti u Beču…

Foto: Pixabay

Beč, jedan od najelegantnijih evropskih gradova, opčinjava posetioce već na prvi pogled.

Osim umetnosti i arhitekture, austrijska prestonica nudi i mnoga jedinstvena iskustva, kao što su ispijanje čuvene bečke kafe ili uživanje u ukusima Saher torte, magični Božićni marketi i vožnja bicikla po Bečkoj šumi.

Vožnja čuvenim bečkim točkom, u zabavnom parku “Prater” i uživanje u pogledu na grad, definitivno je iskustvo koje se ne zaboravlja.

Nema nikakve sumnje, atrakcija u Beču ne manjka.

Čarobne Božićne pijace

Ako imate tu sreću, da austrijsku prestonicu posetite baš u vreme Božića i Nove godine, doživećete grad na potpuno drugačiji način. U Beču vlada praznični duh tokom decembra, što u velikoj meri olakšava podnošenje niskih temperatura, koje su uobičajene za to doba godine.

Ono što posebno opčinjava, osim uličnih tezgi, jeste raskošno osvetljenje, ali i klizalište nadomak gradskog centra i mnoge druge atrakcije.

Gradska skupština

Među brojnim građevinama koje su fascinantne, zgrada Gradske skupštine je definitivno naujupečatljivija. Poznata kao Rathaus, ova građevina datira iz 19. veka i na njoj su uočljivi neogotički elementi.

Mnogi turisti, koji se ne informišu na vreme, pomisle da je u pitanju katedrala. Projekat za zgradu bečke Gradske skupštine potpisuje i stvaralac čuvene katedrale u Kelnu.

Organizuju se i besplatni obilasci unutrašnjosti zdanja i to ponedeljkom, sredom i petkom od 13h po lokalnom vremenu, izuzev u vreme državnih praznika i aktuelnih sastanaka, navodi Times of India.

Bečki parkovi

Brojne su zelene površine u austrijskoj prestonici, te se procenjuje da više od polovine gradskog područja Beča čine parkovi, vrtovi i šume.

Tako se turistima, s jedne strane, nudi mogućnost uživanja u arhitekturi i gradskim znamenitostima, te uživanje u prirodi, sa druge strane.

Subota na noćnom marketu

Najveća gradska pijaca, koja datira iz 16. veka, nalazi se u četvrtom bečkom okrugu. Iako je prvobitno korišćena za prodaju mlečnih proizvoda, danas je postala jedna od značajnijih atrakcija grada.

Osim tezgi, njih više od stotinu, tu se nalaze i restorani, u kojima se mogu isprobati gastronomski specijaliteti različitih kuhinja. Ne samo da se posetiocima nude prehrambeni proizvodi, već i antikviteti, knjige i nakit, odeća i drugi predmeti.

Kafa i kolač u kafiću ili poslastičarnici

Kažu da se poseta Beču ne računa, ako se ne proba čuvena Saher torta i ne popije makar jedna bečka kafa.

Dovoljno je da odaberete jedan od mnogih kafića i uživate.

Bečki vinogradi

Možda nekome zvuči čudno, ali Beč je jedini grad u čitavom svetu, na čijem području se nalaze i vinogradi. Ljubitelji napitka Bogova, ne moraju da idu daleko da bi uživali u nekim od fenomenalnih vina koja se ovde proizvode.

Za bolji ugođaj, turistima se nudi mogućnost vožnje starinskim vozom, kako bi bolje upoznali lepote ovog dela grada.

I naravno, Prater

Panoramski točak, koji je jedan od simbola austrijske prestonice, nudi posebnu vrstu uživanja za sve, bez obzira na to koliko godina da imaju. Pogled na grad je fascinantan, a u blizini se nalazi i odlično opremljen zabavni park.

U zabavnom parku “Prater” se nalazi i muzej voštanih figura, prostor u kom posetioci mogu da učestvuju u simulacijama letenja i druge zanimljivosti.

Carska palata

Palata Hofburg je poznata kao rezidencija dinastije Habzburg i danas ukazuje na značajan uticaj koji su tokom istorije imali. Obilazak Carske palate će posetiocima pružiti priliku da makar na kratko uživaju u sjaju i raskoši minulih vremena.

Prirodnjački muzej

Iako u Beču postoji muzejska četvrt, za čiji obilazak treba izdvojiti dovoljno vremena kako biste uživali u svoj njenoj lepoti, ne treba zaboraviti ni Prirodnjački muzej.

Pored ostalih eksponata, u njemu se mogu videti i skeleti pojedinih vrsta dinosaurusa, dok se zbirka od 1.100 meteorita smatra najstarijom i najobimnijom na svetu.

Muzej istorije umetnosti

Prikaz impresivne umetničke kolekcije, koju su brižljivo prikupljali članovi dinastije Habzburg, čini osnov muzejske postavke.

Posebno je fascinantno što na krovu muzeja obitavaju medonosne pčele, čiji se proizvod nudi posetiocima u muzejskoj prodavnici suvenira.

Izvor Nezavisne/Telegraf.rs
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos