BMW debituje sa “Neue Klasse”, u vidu električne serije 3, 2025. godine

Foto: Pixabay

Aktuelna generacija BMW-a serije 3 (G20), u proizvodnji je od kraja 2018. godine i tek treba da prođe kroz redovnu restilizaciju. Ipak, novi izveštaji već šalju signale o nasledniku.

Mada će buduća revidirana verzija iznedriti električnu varijantu, ona će počivati na istoj CLAR platformi, kao i konvencionalni model. Serija 3, bazirana na namenskoj električnoj platformi, trebalo bi na scenu da stupi 2025. godine.

BMW će Neue Klasse arhitekturu inaugurisati sa serijom 3 nulte emisije, interno poznatom kao “NK1”. Dotični model neće zameniti standardni, jer će sportski sedan iz Bavarske ući u još jednu generaciju sa benzinskim i dizel motorima, što će kompaniji omogućiti da pokrije ponudu, na isti način kao što to Porše radi sa električnim Macanom.

Razvijen od prvog dana striktno kao elektromobil, serija 3 bez motora s unutrašnjim sagorevanjem će imati duže međuosovinsko rastojanje, što će enterijer učiniti značajno prostranijim, u poređenju s tradicionalnim modelom. Električni novajlija će biti dostupan s jednim motorom i zadnjim pogonom, kao i u verziji s dva motora i xDriveom.

“Elektrocentričan dizajn” je navodno u planu, verovatno sa primetno manjim prednjim i zadnjim prepustima, da bi se maksimizovalo međuosovinsko rastojanje i isporučila poboljšanja, u smislu paketa koji se očekuje od jednog elektromobila. Da bi se neutralisala povećana masa, BMW planira obilnu upotrebu aluminijuma, u kombinaciji sa “kavez” strukturom karoserije od ugljeničnih vlakana i CFRP-om za neke komponente.

Detalji u vezi sa kabinskim prostorom su ograničeni za sada, ali izveštaj kaže da je BMW fokusiran na ekološki podoban enterijer, sa recikliranim materijalima, koji su najavljeni kroz i Vision Circular koncept, koji je debitovao na IAA u Minhenu. U izveštajima se trenutno spominje samo limuzinska varijanta, ali je samo pitanje kada će u ponudi biti i Touring bez SUS motora.

BMW nove elektromotore razvija unutar kuće, a za njih ide priča da su moćniji i efikasniji od ovih koji se trenutno koriste. Brzo punjenje će ići do 350 KW, dok se maksimalna autonomija procenjuje na preko 700 kilometara, kada je o električnoj trojci” reč, prenose Vrele gume.

Šef istraživanja i razvoja BMW-a, Frank Veber, već je sugerisao da će “Neue Klasse” platforma biti konstruisana za performantne modele, tako da očekujemo i M3 EV.

Izvor Nezavisne/Vrele gume
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos