Korona: Sve je lošije u Sloveniji, razmišlja se o uvođenju dodatnih mera!

Foto: Wikimedia commons

Zbog daljeg pogoršanja epidemiološke situacije, u Sloveniji se pojačavaju kontrole putnika u javnom saobraćaju, a razmišlja se i o uvođenju dodatnih mera, mada ih Vlada za sada ne najavljuje.

Inspektori proveravaju kovid potvrde

Četvrti talas epidemije ne jenjava, pa je u poslednja 24 časa potvrđeno 707 novih zaraza, skoro dvostruko više nego pre sedam dana. Jedanaest obolelih je preminulo, a udeo pozitivnih testova je iznosio 34 posto, najviše do sada od početka epidemije.

Budući da se javni prevoz smatra mestom izrazitog širenja zaraze, Vlada je danas objavila da su inspektori počeli pooštreno da proveravaju kovid propusnice, te da sankcionišu one koji ih nemaju.

Uz to, direktor nacionalnog Instituta za javno zdravlje (NIJZ), Milan Krek, upozorio je ovih dana da je virusa mnogo i u studentskoj populaciji, te da bi jedna od sledećih mera zato mogao biti ponovni prelazak na online nastavu.

Uskoro bi mogle stići oštrije mere

Članica Vladinog tima za kovid 19, Irena Košek Grmek, izjavila je za Televiziju Slovenije da upozorava mlade koji ove sedmice imaju školske praznike, da se uzdrže od većih okupljanja i zabava, a sve druge da se drže osnovnih protivepidemijskih mera, kako se stanje ne bi i dalje pogoršavalo.

Epidemiolozi posebno upozoravaju na sve veći pritisak na bolnice, u kojima je trenutno 493 kovid pacijenata, od čega 127 na intenzivnim odeljenjima. Prema ranijoj strategiji Vlade, sledeće izrazitije zaoštravanje mera bi bilo uvedeno nakon što broj obolelih na intenzivnim odeljenjima bolnica pređe 150, što se uz ovaj trend može očekivati uskoro.

Kad se to dogodi, strategija koju je u septembru prihvatila Vlada predviđa da bi na posao mogli da dolaze samo oni koji su vakcinisani ili preboleli koronu, a isto bi važilo i za većinu drugih aktivnosti, za prevoz, za posetu trgovačkim centrima i slično. Vlada za sada ne najavljuje nove mere, ali i dalje poziva na vakcinisanje kao najsigurniju zaštitu, ali se do sada punim dozama vakcine zaštitilo samo 53 posto ukupne populacije.

Izvor Nezavisne/Index.hr
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos