Srbija: Čekaćemo deset dana, a onda ćemo tražiti rigoroznije mere

Foto: N1

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Srbije, Mirsad Ðerlek, izjavio je da je legitiman potez da država zaštiti zdravlje i živote građana, a kovid propusnice se uvode da se zaštite životi.

“Sačekaćemo sedam do 10 dana i ako bude pozitivnog efekta kovid propsunica, bićemo zadovoljni, ako ne bude, Ministarstvo će na Kriznom štabu tražiti rigoroznije i mnogo efektivnije mere”, istakao je Ðerlek za RTS.

Ponovio je da je stav Ministarstva zdravlja da bezbedna vakcina nema alternativu, pogotovo kad su dobili svoju, Torlakovu vakcinu.

“Sad imamo svoju vakcinu, sve te priče sa društvenih mreža padaju u vodu, očekujem da će građani biti mnogo odlučniji, hrabiji, solidarniji i da ćemo povećati broj vakcinisanih ljudi”, rekao je Ðerlek.

Govoreći o tome može li zdravstveni sistem da izdrži, Ðerlek je naglasio da je evidentno da su zdravstveni radnici iscrpljeni i umorni i dodao da im se divi kako pronalaze pozitivnu energiju i bore se za živote ljudi.

“Imajući u vidu da imamo tako hrabre ljude i da država stoji iza zdravstvenog sistema, siguran sam da zdravstveni sistem može odgovoriti i na najteže izazove”, rekao je Ðerlek.

Izvor Nezavisne/Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos