AO – Endrjuz ne odustaje: Nevakcinisani neće moći u Melburn!

Foto: Wikimedia commons

Premijer australijske države Viktorija, Danijel Endrjuz, ostao je pri stavu da nevakcinisanim teniserima i teniserkama ne treba dozvoliti ulazak u Australiju, nakon što je premijer Skot Morison nagovestio da će im to biti dozvoljeno, uz karantin.

Morison je juče saopštio da će nevakcinisanim igračima biti dozvoljeno da se takmiče na grend slem turniru Australijan open, nakon dvonedeljnog karantina zbog kovida 19, pod uslovom da država Viktorija, koja je domaćin turnira u Melburnu, zatraži takvu dozvolu za njih.

Endrjuz je, međutim, poručio da njegova država neće podnositi takve zahteve, prenosi Rojters.

“Zbog svakog vakcinisanog stanovnika Viktorije koji je uradio pravu stvar, moja Vlada neće podneti zahtev za izuzeće nijednog nevakcinisanog igrača”, rekao je on novinarima.

Granice Australije su efektivno zatvorene 18 meseci zbog epidemije kovida 19, iako vlasti odobravaju izuzeća od putovanja za posebne slučajeve.

Viktorija je najteže pogođena država Australije, njen glavni grad Melburn je zaključan šest puta, a poslednji karantin je završen u petak, ali samo za potpuno imunizovane odrasle osobe.

Nevakcinisanim odraslim osobama je i dalje zabranjen pristup pabovima, restoranima, sportskim događajima i drugim javnim prostorima.

Profesionalni sportisti su u Viktoriji obavezni da se vakcinišu, a to se odnosi i na trenere, zvaničnike, medije i drugo osoblje, koje je uključeno u elitna takmičenja.

Premijer Australije, Skot Morison, izjavio je juče da nevakcinisani teniseri moraju da se podvrgnu obaveznom dvonedeljnom karantinu zbog epidemije virusa korona, ako žele da igraju na grend slem turniru Australijan open.

“Ista pravila važe za sve, bez obzira na to da li je reč o pobedniku grend slema, premijeru, poslovnom putniku, studentu – ili bilo kome drugom”, izjavio je Morison za Seven news.

Prvi teniser sveta, Novak Ðoković, odbio je da otkrije da li je vakcinisan i poručio prošle nedelje da možda neće igrati na turniru, jer je situacija “takva kakva jeste”.

Izvor Nezavisne/Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos