Novi zakon za vozače u Nemačkoj

Foto: Pixabay

U Nemačkoj narednog meseca stupa na snagu novi zakon, kojim su predviđene znatno veće kazne od dosadašnjih.

Novi zakon će se primenjivati od 9. novembra, piše Fenix magazin, a vozači će biti suočeni sa mnogo većim kaznama, ukoliko načine saobraćajni prekršaj.

– Vozači, koji parkiraju svoje vozilo tamo gde važi opšta zabrana zaustavljanja ili parkiranja, biće kažnjeni sa do 55 evra umesto dosadašnjih 15 evra.

– Svako ko vozi 16 ili 20 km/h više od dozvoljenog u urbanim područjima, umesto 35, platiće 70 evra. Vozači, koji kroz grad jure 91 km/h, umesto dozvoljenih 50 km/h, plaćaju 400 umesto 200 evra itd.

– Ako parkirate na mestu predviđenom za invalide, očekujte ​​kaznu od 55 umesto dosadašnjih 35 evra.

– Potpuno nova odredba u zakonu se odnosi na neovlašćeno parkiranje na mestu predviđenom za vozila na električni pogon i “car sharing” vozila, a kazna je 55 evra.

– Svako ko zauzme traku za hitne slučajeve ili se čak koristi njom za brže kretanje automobilom, može očekivati ​​kaznu između 200 i 320 evra, kao i mesečnu zabranu vožnje.

– Vozači kamiona, koji prekrše novouvedenu obavezu da pri skretanju desno u gradu kamion voze samo brzinom hoda pešaka, platiće kaznu od 70 evra.

– Nezakonito korišćenje trotoara i biciklističkih staza od strane vozila, biće kažnjeno novčanom kaznom do 100 evra umesto do 25 evra, koliko je važilo ranije.

– Kazna za izazivanje nepotrebne buke pri radu motora i zagađenja, koje izazivaju izduvni gasovi automobila (a koje se moglo izbeći), povećava se sa 20 na 100 evra.

Izvor Nezavisne/B92
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos