“Posebne mere” ističu 25. novembra

Foto: Ilustracija

Posebna pravna situacija zbog pandemije korona virusa u Nemačkoj trebalo bi da se okonča 25. novembra, prema planovima SPD-a, Zelenih i FDP-a. Umesto toga, za prelazni period do 20. marta 2022. biće stvorena nova pravna osnova za korona zahteve, kako su saopštile tri poslaničke grupe.

To znači da bi savezne države trebalo da i dalje budu u mogućnosti da zahtevaju mere „manje intenzivne intervencije” – između ostalog, o maskama ili pravilima pristupa samo za vakcinisane, rekonvalescentne i testirane osobe.

„Razmatramo paket sa merama kako bi pokrajine mogle da deluju u zavisnosti od situacije sa infekcijom“, rekla je liderka parlamentarne grupe Zelenih Katrin Gering-Ekard, a prenosi portal br.de.

Do sada su, prema Zakonu o zaštiti od infekcija, zahtevi za merama protiv korona virusa bili povezani sa činjenicom da Bundestag razmatra „epidemijološku situaciju nacionalnog obima“. Parlament je to prvi put utvrdio u martu 2020. i nekoliko puta potvrdio – poslednji put krajem avgusta. Posebna situacija će automatski isteći nakon tri meseca bez nove odluke o produženju.

Potpredsednik poslaničke grupe SPD Dirk Vize rekao je da je, uprkos trenutnom porastu broja zaraženih, situacija sada drugačija nego u avgustu. S obzirom na sve veći broj potpuno vakcinisanih, u celoj Saveznoj Republici Nemačkoj više ne postoji ozbiljan zdravstveni rizik. Istovremeno, on je naglasio da 25. novembar neće biti „Dan slobode“.

Izvor br.de
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos