Leteći taksi u Milanu 2026. godine!

Foto: Youtube screenshot

Milano će, zajedno s Kortinom, biti domaćin Zimskih olimpijskih igara 2026. godine i za tu priliku bi već trebalo da budu spremna vozila letećeg taksija. Grad Milano je potpisao ugovor s agencijom koja upravlja aerodromima Linate i Malpensa, ali i “Skajsportsom”, kompanijom koja dizajnira ovakvu vrstu prevoznih sredstava i vertikalnih aerodroma – vertidroma.

Poletaće baš poput helikoptera, vertikalno, biće na struju poput Evtola (eVTOL) i prevoziće od dve do četiri osobe.

Imaće i baterije, zahvaljujući kojima neće dolaziti do zagađenja vazduha, što će doprineti očuvanju okoline. Takođe bi trebalo da pomognu smanjenju gužvi koje su izuzetno velike u Milanu, a očekuje se da će za vreme Olimpijskih igara biti još veće.

I dok Ilon Mask priprema svoje robotadžije, koji će prevoziti putnike po američkim gradovima bez vozača, “Hjundai” je odlučio da Uberu obezbedi leteća taksi vozila, koja bi trebalo da počnu sa radom u Dalasu i Los Anđelesu 2023. godine.

Leteći taksi će se kretati brzinom oko 290 kilometara na čas, na visini od 300 i 600 metara.

Nedavno je i grupa “Fijat – FCA” najavila da će sarađivati u ovim projektima.

Milano je najvažniji italijanski grad što se tiče industrije, biznisa i ekonomije i ovim potvrđuje da krupnim koracima grabi ka budućnosti.

“Sea”, kompanija koja upravlja aerodromima u Italiji, objavila je početak saradnje sa “Skajsportsom” u konstrukciji letećih taksija.

Izvor Nezavisne/RTS
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos