Microsoft ostvario neto dobit od preko 20 milijardi dolara!

Foto: Pixabay

Američki tehnološki div, Microsoft, prvi put ikada je ostvario kvartalnu dobit od preko 20 milijardi dolara, pri čemu su prihodi kompanije porasli za 22 odsto, nadmašivši očekivanja analitičara.

Neto profit Microsfot-a u kvartalu jul-septembar, odnosno u prvom tromesečju kompanijske fiskalne godine, iznosi 20,5 milijardi dolara, što je za četiri milijarde dolara iznad rekordne dobiti zabeležene u prethodnom periodu, izveštava Marketwatch.

Prilagođena zarada po akciji iznosi 2,27 dolara, dok su analitičari, koje je anketirala kompanija za prikupljanje i obradu finansijskih podataka, Refinitiv, predviđali da će iznositi 2,07 dolara po akciji.

Microsoft je u izveštaju napomenuo da je oko 3,3 milijarde dolara njegovog profita rezultat jednokratnog priliva po osnovu olakšica za porez na dohodak, koji je stečen transferom nematerijalnih proizvoda, ali je dodao da bi zarada i bez te pogodnosti bila 2,27 dolara po akciji.

Ukupni prihodi kompanije su porasli za skoro 22 odsto, sa prošlogodišnjih 37,15 milijardi na 45,32 milijarde dolara u posmatranom tromesečju. Analitičari su prognozrali da će iznositi 43,97 milijardi dolara.

To je najveća stopa rasta prihoda od 2018. godine. U prethodnom kvartalu, prihodi su zabeležili porast od 21 odsto.

Akcije kompanije su ojačale za više od 1% na trgovanju posle radnog vremena Vol Strita. Prethodno su na zatvaranju dnevnog trgovanja zaključene u plusu od 0,6 odsto, na 310,11 dolara, što je blizu rekorda od 310,76 dolara koji je zabeležen prošle nedelje.

Izvor Nezavisne/Tanjug
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos