Merkelova o izbegličkom talasu 2015. godine…

Foto: Wikimedia commons

Odlazeća nemačka kancelarka, Angela Merkel, seća se 2015. godine, kad je njena zemlja doživela ogroman priliv izbeglica, kao vrlo izazovnog i “potresnog” vremena…

“Znala sam, kao i svi drugi, da Nemačka ne može svaki dan da primi 10.000 ljudi, ali da se moraju pronaći održiva rešenja i za ljude koji traže utočište i za našu zemlju”, rekla je Merkelova za nedeljno izdanje lista Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Merkelova u početku odlučila da drži granice otvorene

2015. godine, kada je Evropa doživela ogroman priliv izbeglica sa Bliskog istoka, Merkelova je u početku odlučila da drži nemačke granice otvorenim, slavno govoreći “Mi to možemo”.

Rano je počela da razmišlja o dogovoru sa Turskom, da se tamo prihvate sirijske izbeglice.

“Ali, trebalo mi je vremena”, rekla je Merkel.

U Nemačkoj joj je tadašnji početni liberalni stav prisvojio poštovanje i oštre kritike.

“Nemačka pitanje migracija ne može da reši sama”

Kancelarka je sada rekla da je oduvek bila svesna da je politički odgovorna za sve što se dogodilo “i za dobre trenutke, kada se izbeglice dočekuju raširenih ruku, ali i za loše trenutke”.

Merkel je takođe naglasila da Nemačka pitanje migracija ne može da reši sama, već samo “kao deo Evope i u ovom konkretnom slučaju, u saradnji s Turskom”.

Pohvalila je sporazum o izbeglicama, sklopljen između Ankare i EU 2016. godine, rekavši da su obe strane imale koristi od njega, te da je razuman i danas.

“Uveliko je doprinelo tome da se uvede više reda u migracije i pomogne Turskoj da zbrine milione tamošnjih sirijskih izbjeglica. I godinama je onemogućavao zločinački posao krijumčara i trgovaca ljudima”, rekla je Merkelova o tom sporazumu.

Jedna od odredaba sporazuma između EU i Turske je bila da Ankara obuzda nedozvoljenu migraciju u Evropsku uniju, a Grčka vraća u Tursku migrante koji su ilegalno stigli na neko od ostrva u Egejskom moru.

Brisel se zauzvrat obavezao da preuzme po jednog sirijskog izbeglicu iz Turske za svakog Sirijca koji je vraćen, a obavezao se i finansijski da pomogne Turskoj da zbrine izbeglice na svom tlu.

Izvor Nezavisne/Index.hr
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos