Rešite se zimske glavobolje…

Foto: Pixabay

Začepljen nos, bolovi u predelu čela i lica, loša koncentracija, povišena temperatura, iscrpljenost, kašalj – sve su to neprijatni simptomi upale sinusa.

Kako ih ukloniti?

Lečenje sinusitisa se obično sprovodi antibioticima, a uveliko pomaže i uzimanje vitamina A, C, E, cinka i selena, ispijanje čaja od koprive, kao i pileća supa, koja rešava problem začepljenog nosa.

Ukoliko bolest nije jako napredovala, zimsku glavobolju, koju je prouzrokovala hladnoća, možete zaustaviti i utopljavanjem. Istuširajte se toplom vodom, ne izlazite napolje bez kape koja prekriva čelo i parite sinuse čajem od koprive. Akutna glavobolja bi mogla proći brže nego što biste pomislili.

Simptomi sinusa

Simptomi sinusitisa su začepljen nos, sekrecija sluzi, pritisak, bol, povišena temperatura, umor i iscrpljenost, zatim i glavobolje. Vrlo često nastaje i tzv. postnazalni drip, odnosno slivanje sluzi iz sinusa u grlo. Kod težih slučajeva se može javiti bol u uhu i u vratu, zubobolja, gubitak mirisa, te suzenje iz očiju.

Lečenje sinusitisa se obično sprovodi antibioticima, dekongestantima i tabletama protiv bolova. Preporučuje se i inhalacija, korišćenje slane smese koja se ušpricava u nos, ovlaživači vazduha, te tople obloge koje se stavljaju na bolna mesta.

Tokom akutne infekcije je poželjno boraviti u prostoriji sa stabilnom temperaturom vazduha, prenosi Ljepota&Zdravlje.

Izvor Nezavisne/Ljepota i zdravlje
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.