Legija počeo štrajk glađu

Izvor:Pixabay

BEOGRAD – Nekadašnji komadant Jedinice za specijalne operacije Milorad Ulemek Legija, osuđen na maksimalnu kaznu zatvora zbog najtežih krivičnih djela, počeo je da odbija zatvorsku hranu, prenio je medijima njegov advokat Aleksandar Kovačević, a ovu informaciju za Tanjug su potvrdili i u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

“Tačno je da je osuđeno lice Milorad Ulemek počeo da odbija hranu koja se sprema u zavodu. Zakon o izvršenju kazne zatvora za krivična djela organizovanog kriminala se u svim svojim odredbama primjenjuje na sva osuđena lica u Posebnom odjeljenju KPZ Požarevac (Zabela) kao i Pravilnik o kućnom redu Posebnog odjeljenja, a to se odnosi i na osuđeno lice Milorada Ulemeka”, preciziraju za Tanjug u Upravi.

Ulemekov advokat je sa druge strane naveo da je on stupio u štrajk glađu jer je već skoro 18 godina u pritvoru i strogoj izolaciji u ćeliji, tokom kojih mu je sve vrijeme uskraćeno pravo na resocijalizaciju i napredovanje tokom izdržavanja kazne, pravo na rad, školovanje, pravo na posjetu bliskih lica u posebnim prostorijama i posjete drugih osoba, kao i Ustavom garantovano pravo da bude obaviješten o razlozima zbog kojih mu se produžava boravak u samici svake dvije godine.

Ulemek kaznu izdržava u najstrožem zatvoru u Srbiji – Posebnom odjeljenju zatvora u Požarevcu, poznatom i kao “srpski Alkatraz”, u kojem boravi od otvaranja tog 2010. godine.Prema Zakonu o izvršenju kazne zatvora za krivična djela organizovanog kriminala, predsjednik suda ispituje po službenoj dužnosti da li i dalje postoje razlozi za izdržavanje kazne zatvora u Posebnom odjeljenju na svake dvije godine od početka izdržavanja kazne, odnosno od posljednjeg rješenja kojim se produžava izdržavanje kazne u Posebnom odjeljenju.Odluka kojom se osuđeniku produžava izdržavanje kazne u Posebnom odjeljenju, donosi se na osnovu činjenica i dokaza iz izvještaja Posebnog zatvorskog odjeljenja, policije i službi bezbjednosti, kao i mišljenja javnog tužioca.Ulemek je inače prvi osuđenik koji je 2010. godine smješten u Posebno zatvorsko odjeljenje, a prije toga je od maja 2004. godine bio u pritvoru Okružnog zatvora.Osuđen je četiri puta na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora zbog organizovanja ubistva premijera Zorana Ðinđića, zbog krivičnih djela “zemunskog klana”, zbog četvorostrukog ubistva na Ibarskoj magistrali, kao i zbog ubistva Ivana Stambolića i pokušaja ubistva Vuka Draškovića.Krivični zakon Srbje ne poznaje sabiranje kazni pa Ulemek služi jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora.

Izvor Nezavisne novineI
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos