Da su izbori u sada nedelju, Nemci bi ovako glasali

Izbori:Piksabaj

Šest nedalja posle parlamentarnih izbora u Nemačkoj dodatno je porasla popularnost pobedničkih socijaldemokrata – sada je podrška na 27 odsto. Demohrišćani (CDU/CSU) su trenutno na istorijskom minimumu podrške od 21 odsto, a to je manje nego na septembarskim izborima.

Zeleni (16%) i Liberali (13%), stranke koje sa socijaldemokratama pregovaraju o mogućoj koaliciji, imaju nešto veću popularnost nego na dan izbora. Alternativa za Nemačku (10%) i Levica (5%) ne beleže veće promene u broju građana koji bi glasali za njih.

Angela Merkel i dalje najpopularnija

Bundestag je 26. oktobra zasedao prvi put u novom sastavu posle septebarskih izbora. Predsednik države je kancelarki Angeli Merkel i njenim ministrima dodelio povelju o razrešenju sa dužnosti, ali će do formiranja nove vlade, stari sastav kao tehnička vlada obavljati nužne poslove.

Čak i na kraju karijere Angela Merkel je ubedljivo najpopularnija političarka. Podršku je dobila od 69 odsto ispitanika, dok je na drugom mestu predsednik države Frank-Valter Štajnmajer sa 68 odsto podrške. Socijaldemokratski kandidat za kancelara, koji još uvek obavlja dužnost ministra finansija, Olaf Šolc, dobio je pozitivnu ocenu od 58 odsto ispitanika.

Izvor DW
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos