Kolaps u Sarajevu: Nadljudska borba sa vodom koja nadolazi

Izvor: Unsplash

SARAJEVO – Obimne padavine tokom noći sa četvrtka na petak izazvale su jutros od ranih jutarnjih sati potpuni kolaps na širem području Sarajeva.

Na terenu su policija, vatrogasci, civilna zaštita, ali i samoorganizovano građani koji se bore sa vodom i poplavama.

Najteže su pogođeni dijelovi naselja opština Ilidža i Novi Grad Sarajevo, odnosno naselja Otes, Osjek, Dobrošević, Rajlovac, Sokolović Kolonija…

Riječ je o području uz samu i u vodozaštitnoj zoni odakle se veći dio Sarajeva napaja vodom.

Iz Vodovoda su nezvanično zbog poplava najavili da će privremeno obustaviti snadbjevanje vodom.

Naselje Otes je odsječeno od ostatka grada. Policija vrsi evakuaciju građana iz zgrada i kuća.

Dramatično je stanje je i u ilidžanskom naselju Butmir i na lokaciji Gornji Kotorac, gdje je rijeka Tilava poplavila oko 50 objekata.

Nabujala rijeka Željeznica izlila se i potopila Most spasa koji povezuje Butmir sa susjednim naseljem Sokolović kolonija, prenose federalni mediji.

Poplave su izazvale i potpuni saobraćajni kolaps. Jutros je najteže u naselju Stup na cesti na izlazu prema auto putu Sarajevo – Zenica.

Kolone su duge po nekoliko kilometara, čeka se od Aerodroma do izalaza na auto put.

Trolejbuski saobraćaj prema Dobrinji je obustavljen, a na Alipašinom polju kod Doma zdravlja automobil se zaglavio u ogromnoj bari koja se stvorila zbog čega policija preusmjerava putničke automobile na alternativne pravce.

Potupuno je obustavljen saobraćaj na putnoj komunikaciji Sarajevo Trnovo, a koristi se alternativni pravac preko Igmana što je izazvalo kolaps na ulazu u Istočno Sarajevo iz pravca Sarajeva.

Zbog odrona je poptpuno obustavljen promet preko Rogoja na putnoj komunikaciji Sarajevo – Foča, a nadležni apeluju na građane na da put ne polaze bez prijeke potrebe.

Jedna saobraćajna traka je zbog odrona zatvorena i na Trebeviću na putu Istočno Sarajevo – Pale.

Izvor Nezavisne novineI
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos