KOLIKO KOŠTA ZIMOVANJE U SRBIJI?

Izvor: Pixabay

Zimovanje u Srbiji na poznatim destinacijama, naročito ako uključuje skijanje i opremu, može da košta papreno. Prema proračunima, nije retkost da izađe više od 1.000 evra, što je skuplje od letovanja na pojedinim egzotičnim destinacijama.

Kolika je ukupna cena smeštaja, opreme, ski pass-a i časova skijanja, zavisi od destinacije, termina, ali i nekoliko drugih stavki. Gde je najpovoljnije, a gde najskuplje zimovanje, za MONDO su odgovorili instruktori skijanja, ugostitelji i zaposleni u Skijaštima Srbije.

KOLIKO KOŠTA SKI PASS?

Oni koji žele da prođu što jeftinije, a da ipak skijaju, kao najpovoljniju opciju imaju Goliju i Staru Planinu. Pristupačnije cene takođe su na Goču i Zlataru.

“Cena ski pas-a za sedam dana na Zlatboru 9.900 dinara, a na Staroj Planini 9.500, za jednu osobu. Cena ski passa za sedam dana na Kopaoniku je 16.500 dinara, jednodnevna ski karta oko 3.500 dinara, dok je noćna oko 2.800 dinara. To je ubedljivo najskuplja destinacija za skijaše. Na Goču je sve dosta jeftnije i dnevne karte su oko 800 dinara, a na Divčibarama oko 1.400”, kažu za MONDO iz Skijališta Srbije.

CENE SMEŠTAJA VARIRAJU, IZBEGNITE NOVU GODINU

Cene smeštaja na jeftnijim planinama su oko 10.000 dinara za sedam dana, dok je za smeštaj na Kopaniku, Zatiboru i luksuznim hotelima potrebno izdvojiti veći novac.

“Privatni apartmani su jeftnija varijanta u odnosu na hotel. U luksuznim objektima cena smeštaja može da bude i oko 500 evra. Jedna od planina koja odgovara početnicima u skijanju i ima povoljnije cene jeste Zlatar. Ipak, treba voditi računa da najviše turista ima 10 dana pred Novu godinu i 10 dana nakon toga, tako da su tom periodu cene smeštaja najviše”, kaže za MONDO vlasnik smeštaja na Kopaniku Vlastimir Reljić.

KOLIKO KOŠTAJU ČASOVI SKIJANJA?

Cena jednog časa skijanja na Kopaoniku košta od 25 do 30 evra. Ukoliko se uzimaju grupni časovi sa više polaznika, cena je nešto niža.

“U tom slučaju, ukupno se plaća oko 50 evra. Kada se grupni časovi uzimajutri dana, cena je oko 20 evra po danu za jednu osobu. Časovi traju jedan ili dva sata, zavisno od dogovora. Kopanik jeste skuplji, ali skijaši ga biraju zbog velikog broja staza, opremljenosti, ski lifotova. Sve je prošireno i pročišćeno, omogućeno je noćno skijanje i razna takmičenja. Ono što mnogima smeta jeste gužva, koja je na Kopaniku najveća”, kaže instruktor skijanja Vladimir Petrović.

Zlatbor ima više izbora za skijaše koji su još neiskusni, dok je cena časova uglavnom nešto niža nego na Kopaoniku.

“Časovi takođe traju sat ili dva i mogu da budu grupni koji koštaju oko 17 evra po osobu, ili individualni, koji koštaju oko 20 evra. Postoje i velike grupe od po 10 osoba, što je povoljnija varijanta, naročito ako se časovi uzimaju više od tri ili četiri dana. Sveukupno, cene se kreću od 50 do 100 evra po osobi za nekoliko časova”, kaže instruktor.

Izvor MONDO
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos