KVIZ TAKMIČENJE “ZNAMENITI SRBI”

Projekat „Znameniti Srbi“ je najmasovnija kulturna manifestacija vaspitno-edukativnog karaktera koja će se održati ove godine i koja ima za cilj da okupi mlade iz Srbije, Republike Srpske, regiona, te srpske dijaspore sa jedinstvenim ciljem, a to je očuvanje srpskog kulturnog identiteta,

te da pokaže svjetskoj civilizaciji ogroman doprinos srpskog naroda u razvoju iste.

Takođe, ova kulturna manifestacija doprinijeće poboljšanju slike Srbije i srpskog naroda u regionu i svijetu.

Planirano je da se projektom obuhvate mladi od 10 do 15 godina osnovnih škola, klubova i zajednica iz Srbije, regiona i srpske dijaspore.

Prijava takmičara će se odvijati kao i za prvo srpsko međunarodno kviz takmičenje Nemanjići popunjavanjem onlajn formulara preko škola, crkvi, klubova, udruženja i drugih srpskih organizacija iz dijaspore.

Prijavljivanje ekipa traje do 15. novembra, a takmičenje će biti realizovano u decembru ove godine i početkom naredne godine.

Svaka ekipa biće sastavljena od 3 člana. Za rad ekipe odgovaraće odgovorna lica (nastavnici ili druga zadužena lica).

Sve ekipe će se pripremati na osnovu pripremnih materijala objavljenih na sajtu takmičenja.

U završnici takmičenja učestvuje 8 najuspješnijih ekipa iz svih dijelova svijeta. Planirano je da se polufinale i finale održe u Beogradu u aprilu 2022.

Takmičenje će se odvijati pod nadzorom oformljenog žirija sastavljenog od eminentnih stručnjaka iz različitih oblasti.

Organizator kviz takmičenja je Fondacija „Mir Božiji“, a suorganizatori NVO „Stari Mostovi“ Herceg Novi i Udruženje građana „Neimari“ Beograd.

Saradnici na projektu su Uprava za dijasporu i regionalnu saradnju u Vladi Republike Srbije, Ministarstvo inostranih poslova, Ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju u Vladi Republike Srpske i Ministarstva prosvjete u Vladi Republike Srbije i Vladi Republike Srpske.

LINK ZA PRIJAVE EKIPA: https://nemanjici.site/#1

 

Javni poziv
Izvor Televizija srpske dijaspore
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.