NAJMLAĐI EKOLOZI POŠUMLJAVAJU BAVARSKU

Izvor: TSD

 

U organizaciji Udruženju za zaštitu njemačkih šuma iz Bavarske i Dečijeg kreativnog centra “Zmaj” iz Minhena, za najmlađe polaznike ove ustanove priređen je kreativni čas u prirodi, tokom kojeg su mališani imali priliku da se upoznaju sa značajem zaštitte životne sredine, ali i doprinesu joj praktičnim radom.

„Smatramo da je kod najmlađih važno razvijati svijest o ekologiji i zaštiti životne sredine, jer će oni u budućnosti formirati vrijednosti koje će da prenesu na svoju okolinu“, istakla je Ana Hunklinger, šumar u Udruženju za zaštitu njemačkih šuma, Bavarska.

 Kao posljedica modernizacije društva i sve šire upotrebe tehnoloških dostignuća, ekologija se ponovo nametnula kao prioritetno pitanje opstanka i kvaliteta života, smatraju ekolozi. Zbog toga je edukacija i preventivno djelovanje izuzetno važno, posebno kod najmlađih.

„Nemjerljivo je važno da zaista sa najmlađima krenemo da radimo. I sama sam nastavnica u osnovnoj školi i mogu primijetiti koliko je važno djeci kroz praktične primjere pokazati šta znači šuma, šta se dešava u šumi. Jedan čas njemačkog jezika ili matematike, dijete brzo zaboravi, ali ovakve akcije, kao što je ova danas, gde dete sa roditeljima radi, ostaće im urezano u sećanju i doprineti da kroz odrastanje svoje vrednosti o tome formira“, rekla je za TSD TV Tanja Šorer-Drimel – direktorica Udruženju za zaštitu njemačkih šuma, Bavarska

 Ova akcija imaće odraza i na ekološka pitanja u matici, jer će prema planu organizatora identičan broj stabala, koji su mališani zasadili u Minhenu, biti doniran i Srbiji, odnosno Republici Srpskoj.

 

 

Izvor Televizija srpske dijaspore
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos