- promo -

VIŠE OD 3 MILIJARDE PROFITA OD VAKCINA

Kako je nemački "BioNTech" iz debelog minusa došao do neverovatne dobiti

Pixabay

Nemački proizvođač vakcina BioNTech u utorak je objavio da mu je poslovanje u trećem kvartalu i u prvih devet ovogodišnjih meseci podržala prodaja vakcina protiv covida-19 koja bi mu ove godine trebala doneti do 17 milijardi evra prihoda.

U trećem kvartalu BioNTech ostvario je neto dobit od oko 3,2 milijarde evra, dok je u istom razdoblju prošle godine poslovao s gubitkom od oko 210 milijuna evra, pokazalo je finansijsko izvešće.

Prihodi su mu u razdoblju od jula do septembra tako porasli na gotovo 6,1 milijardu evra, nasuprot 67,5 milijuna evra ostvarenih u istom razdoblju prošle godine.

Skok prihoda rezultat je rapidnog povećanja snadbevanja i prodaje vakcina protiv korona virusa na globalnom nivou koje je nemačka biotehnološka kompanija razvila u saradnji sa američkim Pfizerom, piše Hina.

Isporuka do 2,5 milijardi doza

Neto dobit u razdoblju od januara do kraja septembra dostigla je 7,1 milijardu, nasuprot gubitku od 352 milijuna evra u istom razdoblju 2020. godine, pokazao je izveštaj.

Kompanija sada u ovoj godini očekuje prihod od vakcina protiv covida-19 u rasponu od 16 do 17 milijardi evra, na temelju projiciranih isporuka do 2,5 milijardi doza.

U avgust procenili su ga na 15,9 milijardi evra na temelju tada ugovorene isporuke 2,2 milijarde doza.

Izvor Blic
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos