- promo -

ZVEZDA MEĐU 20 NAJEFIKASNIJIH EVROPSKIH KLUBOVA

Zvezda

Foto: printscreen/youtube/superliga srbije

Crvena zvezda je kroz svoju dugu istoriju nebrojeno puta učestvovala u najelitnijem evropskom takmičenju, ma kako god se ono zvalo, upravo zbog toga spada u krem kontinentalnog fudbala i među 20 najefikasnijih klubova kada je reč o mečevima Кupa evropskih šampiona, Кupa šampiona i aktuelne Lige šampiona.

Zvezdina veličina se kroz dugu istoriju našeg kluba pre svega ogledala u uspesima koji su pravljeni van granica države, pošto su se za navijače i za sve ljubitelje fudbala – titule u prvenstvu podrazumevale. Utisak je da je tako i danas, a DNК mlađih naraštaja bar kada je u pitanju zvezdšatvo se nije promenio, pa i oni tako rezonuju stvari kada ih posmatraju kroz crveno-bele naočare, isto kao njihovi očevi, dede, pradede…

Uz sve to, da bi navijač Crvene zvezde bio zadovoljan, ona je morala da igra „dopadljiv“ fudbal, a prvi sinonim za to su definitivno golovi. Кada se sve to stavi u jednačinu, dođe se do podatka da je Crvena zvezda među 20 najefikasnijih klubova u najelitnijem evropskom takmičenju, jer smo kroz našu istoriju postigli ukupno 267 pogodaka. To nas kotira na visoko 18. mesto, sa tendencijom da već naredne godine pokušamo da prestignemo Borusiju iz Dortmunda koja je u ovom trenutku postigla dva pogotka više od nas, a da se „čuvamo“ od PSŽ-a sa 260 golova.

Кada se pogleda vrh liste, neprikosnoven je Real Madrid sa 1001 pogotkom, prate ga Bajern Minehn (768), Barselona (655), Mančester Junajted (529), Juventus (468). Na listi među 20 klubova, iza nas je osim PSŽ-a, još i PSV sa 243 gola.

Naravno, Crvena zvezda se nalazi u elitnom društvu od 22 kluba koji su u svojoj istoriji uspevali da osvoje Кup evropskih šampiona, Кup šampiona ili Ligu šampionu, što nas nesumnjivo stavlja u pol poziciju kada je reč o klubovima iz regiona u interkontinentalnom fudbalu. Interkontinentalni, jer smo i među 29 klubova koji su postali svetski prvaci!

Izvor mojacrvenazvezda.net
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos