ŠTA ĆE BITI AKO LUKAŠENKO ZAVRNE SLAVINU SA GASOM ZA EU?

Predsednik Rusije Putin izjavio je da prvi put čuje za izjavu predsednika Belorusije Lukašenka koji je rekao da bi mogao blokirati isporuke gasa Evropi.

Izvor: Pixabay

Putin je istakao da bi to nanelo veliku štetu energetici Evropske unije.

“Iskreno govoreći, prvi put čujem za to. Dva puta sam razgovarao sa Aleksandrom Lukašenkom u poslednje vreme i ni jednom mi to nije spomenuo, čak ni nagovestio. Ali, verovatno može (to da uradi), iako u tome nema ništa dobro i ja ću, naravno, razgovarati s njim na tu temu”, istakao je Putin.

“Teoretski, Lukašenko kao predsednik tranzitne zemlje može, verovatno, naložiti da se blokiraju naše isporuke Evropi, iako bi to bilo kršenje našeg ugovora o tranzitu i nadam se da do toga neće doći. Ali sa druge strane, protiv njega sve vreme uvode i prete uvođenjem novih sankcija”, ocenio je ruski lider u intervjuu za televiziju “Rusija 24”, prenosi Sputnjik.

Prema njegovim rečima, blokiranje isporuka gasa Evropi nanelo bi veliku štetu energetskom sektoru kontinenta.

“To ne bi doprinelo razvoju naših odnosa sa Belorusijom“, kazao je Putin.

Istovremeno je napomenuo da se to već dešavalo, kada je Ukrajina blokirala ruski gas za potrošače EU.

“To se već dešavalo, ali sa Ukrajinom 2008. godine, koliko se sećam. Suočili smo se sa krizom kada zbog beskrajnih sporova oko cene gasa i cene tranzita nismo uspeli da postignemo dogovor sa našim ukrajinskim prijateljima oko glavnih parametara tih ugovora. Došlo je do toga da je Ukrajina blokirala naš gas koji je predviđen za potrošače u Evropi. Jednostavno su zavrnuli ventil, blokirali dotok ruskog gasa Evropi. I to se dešavalo”, podsetio je Putin.

Izvor b92
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos