- promo -

VLADIKA JOVAN U PRVOJ ZVANIČNOJ POSJETI MINHENU

Televizija srpske dijaspore

Njegovo preosveštenstvo vladika humski i vikarni episkop vladike Diseldorfa i sve Njemačke gospodin Jovan boravio je u prvoj zvaničnoj posjeti Minhenu i to na praznik Svetih Kozme i Damjana i tom prilikom načalstvovao Svetom arhijerejskom liturgijom u Hramu Svetog Jovana Vladimira.

Brojni okupljeni vjernici su dijelili radost zbog privilegije da daleko od rodne grude imaju svoj Hram u kom mogu da dočekuju vladike.

Novoizabrani episkop Jovan često ističe da se neizmerno raduje blagoslovu da je poslat na službu u Njemačku, jer je upravo ovdje studirao, bio duhovnik i upoznao srce našeg naroda.

„ Ja sam se saživio sa našom dijasporom ovde i razumedm velik broj njihovih izazova i problema, svu složenost s obzirom na to da, sa jedne strane mi imamo misiju unapređenja crkveno – duhovnog života, a sa druge strane, i potrebu da se sačuva identitet našeg naroda ovde u dijaspori.

Dakle, problemi su složeni i višedimenzionalni i ja se nadam da ćemo svi zajedno, uz Božiju pomoć unapređivati naš crkveno – duhovni život ovde“ rekao je za našu Televiziju Njegovo preosveštenstvo vladika humski i vikarni episkop vladike Diseldorfa i sve Njemačke gospodin Jovan.

Život u dijaspori ima mnoge blagodati, ali donosi i brojna iskušenja. Vječito pitanje koje muči naše ljude je „Kako se izboriti sa njima?“, a odgovor možete saznati u našoj Centralnoj informativnoj emisiji, koja je na programu od 19:30.

Izvor Televizija srpske dijaspore
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos