INTERNACIONALNI SALON FRANKFURT

Ovog vikenda je u Frankfurtu održan „Internacionalni salon“, čiji je cilj bila, kako kažu organizatori, veća vidljivost i prepoznatljivost naših zajednica u ovom gradu.

Prisutni su imali priliku da uživaju u literarnom i muzičkom programu prve književne srpske / hrvatske / bosanske / nemačke večeri.

Dijana Avdić, potpredsjednica Parlamenta stranaca Grada Frankfurta i delegat u Skupštini Grada Frankfurta i organizator ove večeri, izjavila je da je „Međunarodni Salon Frankfurt izvanredna mogućnost da se naše zajednice, na najatraktivnijem mestu u samom centru grada Frankfurta, okupe, umreže i prezentuju svoju bogatu kulturu i literaturu“.

“Ovaj dogadjaj je bio uvertira za mnoge naredne koje planiramo da sprovedemo sa ciljem prezentovanja naših zajednica, ali i osnaživanja omladine, žena, privrednika i mnogih drugih.

Želimo da povećamo vidljivost i prepoznatljivost naših zajednica unutar Grada Frankfurta i da se aktivno uključimo u donošenje odluka koje potkrepljuju interese naših ljudi u Frankfurtu.“ dodala je Avdićeva.

U bogatom literarnom programu su učestvovali Ljubiša Simić, Šimo Ešić i Zlata Ikanović, a veče je dodatno začinjeno muzičkom poslasticom u vidu nastupa Nike (11 godina) i njenog oca Željka Žurkića.

Među gostima je bilo nekoliko odbornika iz različitih političkih partija, članovi američko – njemačkog biznisa, uticajni članovi zajuednice naroda sa Balkana, kao i brojni umjetnici.

Događaj je organizovan uz medijsku podršku Televizije srpske dijaspore i Vesti iz Frankfurta.

Izvor Televizija srpske dijaspore
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.