Počinje isplata bonusa zdravstvenim radnicima

Insajder.in

Od ove sedmice počeće isplata podrške svim zdravstvenim radnicima u iznosu od 500 KM, najavio je gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković.

Kako je kazao, nadležne službe provode potrebne procedure i slijedi potpisivanje ugovora sa zdravstvenim ustanovama u gradu.

“Želimo da im se zahvalimo za svu podršku. Oni nikada nisu bili niti treba da budu predmet potkusurivanja. Kada smo otvorili priču o aferi “Kiseonik” niko nije dovodio u pitanje čestitost i poštenje medicinskih radnika. Znamo da oni daju sve od sebe u najtežim uslovima ” poručio je gradonačelnik.

Iako to prevazilazi nadležnost Grada, biće isplaćena ova vrsta podrške, koja je bila dio amandmana većine u Skupštini Grada.

S druge strane, kako je kazao “Grad Banja Luka je tokom cijele godine ispaštao u smislu da nije mogao u potpunosti da radi ono osnovno što jedan grad treba da radi, poput košenja, održavanja i čišćenja”.

“Jedan takav postupak pokazuje spremnost da koristimo sve demokratske alatke da se borimo za bolji grad i bolju Republiku. U ovom trenutku biramo da pokušamo pokazati koliko poštujemo institucije iako je Ustavni sud  rekao da nije nadležan i ostavio je nama na volju da odlučimo. Pošto nismo dobili jasan stav, danas smo saopštili lijepu vijest za sve zdravstvene radnike da će dobiti jednokratnu podršku od Grada” istakao je Stanivuković.

Osvrnuo se i na druge mjere podrške, ističući da je već oko 900 porodilja podnijelo zahtjev za podršku, a da se očekuje oko 2.000 do kraja godine.

“Izražavam optimizam da ako je prva godina morala da protekne u jednokratnim pomoćima, da ćemo se u budućnosti kretati politikom koja je više od jednokratne” naveo je on.

U tom smjeru, kako je naveo “Nacrt budžeta za narednu godinu kao strateški važan dokument bavi se vizionarskim politikima i u sebi sadrži školu u Adi, most u Česmi, najveći gradski park, poslovne zone i nova radna mjesta, sufinansiranje privatnih vrtića, povoljniji javni prevoz i druge brojne strateške politike”.

Izvor Insajder.in Televizijas srpske dijaspore
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos