U BAVARSKOJ OD SUTRA 2G

Ilustracija

Na današnjoj zatvorenoj sjednici Vijeća ministara Bavarske diskutovalo se o nekoliko tačaka dnedvnog reda.

Između ostalog, izglasan je budžet za narednu godinu, kojim je predviđen iznos od 71 milijardu evra za rashode u 2022. godini.

Ovim budžetom planirano je i finansiranje ukupno oko 2.800 novih radnih mesta. Što se odnosi na 1.250 dodatnih radnih mjesta u školama, 500 u policiji, 100 novih radnih mjesta za osnivanje Tehničkog univerziteta u Nirnbergu, 84 za kliniku u Augsburgu, kao i 425 novih radnih mjesta za Službu javnog zdravlja.

U planu je modernizacija komunalne infrastrukture, digitalizacija administracije, kao i program zaštite klime „Klimaland Bajern” koji uključuje ponovno aktiviranje železničkih linija.

Novi program zaštite klime obuhvata nekoliko sektora sa oko 50 pojedinačnih mera. Kao što je sektor „obnovljivih izvora energije“, „Prirodnog skladištenja CO2“, “Pametna i održiva mobilnost” i td.

Sa novim nacrtom zakona o zaštiti klime, Bavarska postavlja sebi još ambicioznije klimatske ciljeve: Slobodna država trebalo bi da postane klimatski neutralna do 2040. godine.

Pored toga, plan je umanjenje emisija gasova staklene bašt za 65 procenata do 2030. godine.

U svrhu postizanja ovih ciljeva ponovo je proširen postojeći paket mera.

Trenutno je planirano oko 125 različitih mjera – uključujući oko 50 novih nakon vladine deklaracije od strane premijera u julu 2021 – u sledećih pet oblasti delovanja: Obnovljivi izvori energije i napajanje; prirodno skladištenje CO2 (šuma, močvara, voda); tzv. klimatska arhitektura; pametna i održiva mobilnost; istraživanje klime i zelena IT, jer je u planu da Bavarska postane jedna od vodećih zemalja za zeleni vodonik.

Na današnjoj Sjednici je odlučeno i o daljim merama za obuzdavanje pandemije korone.

S obzirom na neprekidnu dinamiku infekcije, nagli porast broja zaraženih i granično opterećenje bavarskih bolnica, državna vlada odlučuje o sledećim merama: Od sutra je obavezan 2G, u svim crvenim oblastima, pa čak i u restoranima i hotelima.

Kako je rečeno na sastanku, četvrti korona talas je talas nevakcinisanih. Vakcinacija je i ostaće najvažniji način izlaska iz pandemije.

S obzirom na to, Vijeće ministara je prošle sedmice odlučilo da nastavi sa radom centara za vakcinaciju.

Bavarska se zalaže za dopunsku vakcinaciju pet meseci nakon poslednje vakcinacije.

 

Izvor Televizija srpske dijaspore
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos