DECA OPONAŠAJU DIGITALNE NAVIKE RODITELJA

Novo istraživanje kompanije Kaspersky donosi zabrinjavajuće rezultate

Izvor: Wikimedia Commons

Novo istraživanje kompanije Kaspersky pokazalo je da postoji direktna veza između vremena koje roditelji i deca provode na uređajima.

Podaci pokazuju da 82 odsto odraslih i 70 odsto dece svakodnevno provode najmanje tri sata na gedžetima i da će deca najverovatnije oponašati digitalne navike svojih roditelja.

Ako vide da roditelji konstantno koriste uređaje, takvo ponašanje smatraće normom i provoditi puno vremena onlajn. Većina dece i odraslih – po 48 odsto, koriste uređaje gotovo isto vreme tokom dana, između tri i pet sati. Kada roditelji provedu manje od dva sata dnevno na uređajima, u 80 odsto slučajeva to rade i njihova deca, i obrnuto. U samo 19 odsto slučajeva deca čiji roditelji koriste gedžete više od dva sata dnevno, čine to kraće.

Istovremeno, deca čiji roditelji redovno koriste uređaje, troše više vremena ispred ekrana na različite digitalne navike, tvrde istraživači. Na primer, oni provode dodatnih 39 minuta onlajn tokom obroka. Slanje poruka tokom razgovora oduzima im u proseku 41 minut ispred ekrana, a deljenje porodičnih fotografija na društvenim mrežama još 31 minut dnevno.

Istraživanje je sprovedeno u septembru ove godine i u njemu je učestvovalo 11.000 ispitanika. Istraživanje je uključivalo odrasle koji žive sa svojom decom starom između 7 i 12 godina.

Izvor Večernje novosti
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos