ŠTA JE DANAS NOVO ZLATO?

Izvor: Wikimedia Commons

Šabac — Struja i gas postaju svojevrsna vrsta novog zlata, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Velika je borba oko toga”, napomenuo je on danas, nakon prisustvovanja obuci jedinica Rečne flotile.

“Danas je cena gasa ponovo visoka. Nemačka je za 18,7 procenata povećala cenu gasa za građanstvo”, naveo je on.

“Ako imate cenu 350 ili 950 dolara, to nije samo pitanje koliki će biti standard građana i cene za njih, nego i privlačenja investicija”, rekao je Vučić i upitao: “Koga ćete privući sa trostruko većom cenom gasa?”

Prema njegovim rečima, to bi mogla biti i naša prednost u privlačenju investicija ako je kod nas cena energije manja trostruko.

“Struja i gas postaju neka vrsta novog zlata i velika je borba za sve energente”, naglasio je predsednik Srbije i objasnio da neke zemlje regiona plaćaju i po 250 evra megavat-sat, dok je kod nas cena 50-57 evra za megavat-sat. “Zamislite da to plaćamo, pa to se ne može izdržati”, istakao je, i dodao da sada deo struje dobijamo preko gasa i samo na to trošimo 1,8 miliona kubika gasa dnevno.

“Zbog ovakve cene električne energije potrošili smo 102 miliona kubnih metara gasa iz skladišta Banatski Dvor i sada imamo još 161 milion kubika u rezervi.”

“A hladno vreme tek dolazi”, upozorava Vučić.

“Mnogo nade polažem u susret sa Putinom i imam veliku tremu, iako mi nije ni prvi ni drugi ni treći sastanak s njim”, kaže Vučić.

Na pitanje da li postoji šansa da od ruskog predsednika Vladimira Putina zatraži

cenu gasa koja je “van berze”, Vučić je odgovorio da je to prilično komplikovano pitanje, ali da je važno nekoliko stvari.

“Mi imamo tri stvari koje moramo da rešavamo: cenu, dužinu ugovora i fleksibilnost, jer moramo da gradimo skladišta. Ja se nadam najboljoj ceni u Evropi”, kazao je on.

Izvor b92
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos