DA LI JE PAO DOGOVOR BERLINA I MINSKA O IZBEGLICAMA?

Nemačka kancelarka Angela Merkel i predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko razgovarali su danas telefonom po drugi put u poslednja tri dana.

Foto: wikimedia-commons

To je saopštila beloruska državna agencija Belta.

Lukašenko i Merkelova su razgovarali o situaciji na granici Belorusije i “došli do određenog razumevanja kako da postupe u rešavanju postojećih pitanja”.

Predstavnici dve strane će “odmah će ući u pregovore“, a biće rešena i “želja izbeglica da uđu u Nemačku“, saopštila je Lukašenkova pres-služba.

Pored toga, Merkelova je prenela predsedniku Belorusije zahtev šefice Evropske komisije Ursule fon der Lajen da učestvuje u procesu međunarodnih organizacija o izbeglicama i migrantima.

Prethodni razgovor Merkelova i Lukašenko su obavili 15. novembra i trajao je 50 minuta. Pre svega, razgovaralo se o situaciji sa migrantima na granici Belorusije sa Poljskom, Litvanijom i Letonijom, prenosi Lukašenkova pres-služba. Lideri su govorili i o načinima rešavanja problema migracija i humanitarnoj pomoći migrantima.

Angela Merkel je 10. i 11. novembra dva puta razgovarala telefonom sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o migracionoj krizi. U prvom od njih Merkelova je zatražila od Putina da utiče na “režim u Minsku”, uz napomenu da beloruske vlasti koriste migrante kao oruđe protiv Evropske unije.

Tokom drugog razgovora, strane su, prema rečima Kremlja, ponovo potvrdile važnost “ranog rešavanja akutne migracione krize“.

Izvor b92
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos