ĐOKOVIĆ: „SLOBODA IZBORA JE VAŽNA“

Ilustracija

Novak Đoković je izborio polufinale Završnog mastersa u Torinu, a nakon meča sa Andrejem Rubljovim je na konferenciji za medije odgovorio na pitanje vezano za Nika Kirjosa.

Ovaj teniser iz Australije je ove nedjelje u svom podkastu pričao o vakcinaciji, istakao da je on primio obe doze, i dodao da ne misli da je ispravno prisiljavati bilo koga, a kamoli sportiste, da se vakcinišu.

Ovoga puta je stao na Đokovićevu stranu i kazao kako svako ima pravo na svoj stav o vakcinaciji, mada je pred prošli Australijan open zbog istog upravo kritikovao najboljeg tenisera planete.

„To je bilo neočekivano (smijeh). Znajući njegove stavove o meni proteklih godina. Ali ovog puta moram da se složim sa njim da je sloboda izbora neophodna za sve, bez obzira da li sam u pitanju ja ili neko drugi.

Bilo da je riječ o vakcinaciji ili bilo čemu drugom u životu, trebalo bi da imate slobodu izbora, da odlučite šta želite da radite u ovom konkretnom slučaju, šta želite da unesete u svoje telo.

Dakle, ja sam uvek bio zagovornik toga i uvek pobornik slobode izbora, i uvek ću to podržavati jer je sloboda neophodna za, rekao bih, srećan i prosperitetan život.” rekao je DJoković.

Srpski teniser je više puta odbijao da otkrije svoj status imunizacije i rekao da nije siguran da li će odbraniti titulu u Melburnu „kako stoje stvari“.

Prema posljednjim podacima, zvaničnici Vlade države Viktorija, zabranjuju nevakcinisanim igračima učešće na turniru.

Izvor Reuters
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.