SRPSKE DOPUNSKE ŠKOLE U ŠVAJCARSKOJ

foto: dijaspora.gov.rs

Srpska dopunska škola u dijaspori, kao sredstvo očuvanja nacionalnog identiteta i veze sa maticom, jedan je od najvažnijih projekata koje, kroz Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, finansira Vlada Srbije.

 

Među najbolje organizovanim i najposećenijim školama je ona u Švajcarskoj, koju mališani pohađaju u 19 švajcarskih kantona.

 

Zahvaljujući angažovanju srpske zajednice, resornog  ministarstva, kao i diplomatske mreže, skoro 1.300 učenika širom Švajcarske ima mogućnost da pohađa nastavu na srpskom jeziku, ali taj broj se konstantno povećava.

Mi u Švajcarskoj imamo nastavnike u skoro svim kantonima. Trenutno imamo šesnaest nastavnika, što je impozantan broj za državu veličine Švajcarske. Smatramo da bi roditelji, zaista, trebali da pošalju prijavu za upis đaka u dopunsku nastavu ili da se obrate direktno nastavnicima, kako bi prijavili svoju decu“, poručio je konzul Republike Srbije u Bernu, Predrag Matić.

Dopunska nastava na našem jeziku prisutna je u Švajcarskoj punih 40 godina. Za to vreme obrazovala je na hiljade učenika i profilisala se kao postojani čuvar nacionalnog identiteta, kulture i tradicije kod mladih naraštaja Srba u Švajcarskoj.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos