BAVARSKA: OD SREDE SU OVA PRAVILA

Pixabay

Vlada Bavarske uveliko pooštrava mere korona virusa s obzirom na nagli porast incidencije. Od srede važe stroga ograničenja, posebno u žarištima, na tri nedelje.

S obzirom na sve veći broj zaraženih koronom, državna vlast reaguje i pooštrava mere u borbi protiv pandemije. Gastronomski objekti u nekim slučajevima moraju da se zatvore, Božićne pijace ne mogu da se održe i postoje stroža ograničenja pristupa kulturnim i sportskim događajima. Donosimo pregled novih pravila koja bi trebalo da važe od srede.

 

Ograničenja za kontakt

Prema novom propisu, od 24. novembra 2021. može da se sastane najviše pet nevakcinisanih osoba iz dva različita domaćinstva. Deca do 12 godina se ne računaju, kao ni vakcinisane i rekonvalescentne osobe.

 

Kulturni i sportski događaji

Sva kulturna i sportska dešavanja su dozvoljena samo sa znatno manjim brojem gledalaca. Na primer, na pozorišne i operske predstave, ali i na sportske događaje, u domovima za odmor i na sajmovima, dozvoljen je ulazak samo 25 odsto posetilaca od ukupnog kapaciteta objekta. Ovde važi i pravilo 2G plus. To znači da pristup imaju samo oni koji su se oporavili i koji su vakcinisani, ali samo uz negativan brzi test. Maske su potrebne svuda.

 

Fakulteti, auto škole, usluge nege tela

Svi univerziteti, auto-škole, centri za obrazovanje odraslih i muzičke škole dostupni su samo vakcinisanim i rekonvalescentnim osobama. 2G je i ovde obavezno. Ovo važi i za usluge koje se odnose na negu tela, odnosno za frizerske i kozmetičke salone. Od pravila 2G izuzete su samo terapeutske i medicinske sestre.

 

Trgovine

Za razliku od prethodnih ograničenja pandemije, više ne postoji razlika između maloprodaje i veleprodaje. Svuda je obavezan 2G. Međutim, važi sledeće: deset kvadratnih metara prodajnog prostora mora biti dostupno za svakog kupca. To znači da je manje kupaca dozvoljeno po prodavnici u isto vreme.

 

Barovi, klubovi, noćna gastronomija

Svi klubovi, diskoteke, barovi, pabovi i bordeli u Bavarskoj biće zatvoreni u naredne tri nedelje. Za ostale ugostiteljske delatnosti policijski čas je od 22 časa.

 

Božićne pijace

Ove godine u Bavarskoj neće biti božićnih pijaca. Svi takvi događaji se otkazuju.

 

Posebna pravila za žarišta

Incidencija u osam bavarskih okruga trenutno je preko 1.000. Ovde i u svim drugim regionima gde incidencija prelazi ovu vrednost, javni život treba da se ugasi koliko god je to moguće. To znači da se moraju zatvoriti restorani, hoteli i svi sportski i kulturni objekti. Frizeri i drugi pružaoci usluga nege tela takođe ne smeju da rade tri nedelje. Svi događaji takođe moraju biti otkazani. Univerzitetima je dozvoljeno da nude digitalne kurseve samo ako je incidencija veća od 1.000.

Ako incidencija padne ispod granice od 1.000 najmanje pet dana, pravila se ukidaju.

 

Škole i vrtići

Škole i vrtići bi trebalo da ostanu otvoreni širom Bavarske. Pored toga, testovi se moraju sprovoditi redovno. Deca i adolescenti moraju da nastave da nose maske u školi, čak i na fizičkom. Izuzetak: čas fizičkog na svežem vazduhu.

Izvor Televizija srpske dijaspore
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos