POLJSKA NAJAVILA OZBILJNE SANKCIJE

Varšava -- Poljska razmatra uvođenje strogih sankcija protiv Belorusije - zatvaranje graničnih, tranzitnih i trgovinskih prelaza, izjavio je premijer Mateuš Moravjecki.

Foto: Wikimedia Commons

Moravjecki je to rekao na zajedničkoj konferenciji za novinare sa svojom estonskom koleginicom Kajom Kalas.

“Razmatramo uvođenje sve ozbiljnijih ekonomskih sankcija, uključujući i zatvaranje poljsko-beloruske granice od strane Poljske”, rekao je poljski premijer, napominjući da će sve zavisiti od delovanja beloruskih vlasti, preneo je TASS.

Želimo da (beloruskom predsedniku Aleksandru) Lukašenku damo šansu da se povuče i vrati migrante u njihove matične zemlje”, rekao je Moravjecki. “Ali migranti se još nisu vratili”, istakao je on.

Napomenuo je i da postoji snimak na kome se vidi kako beloruske službe upućuju migrante kako da napadnu poljske snage bezbednosti.

“To znači da će akcije beloruskih službi verovatno dovesti do eskalacije situacije”, primetio je Moravjecki.

“Spremni smo da zatvorimo nove prelaze, tranzitne i trgovinske mogućnosti kako bismo izvršili ekonomski pritisak”, rekao je poljski premijer.

“Danas, na istočnoj granici Poljske, imamo posla sa novom vrstom rata, u kojem migranti i dezinformacije služe kao oružje, suočavamo se sa hibridnim ratom”, naveo je Moravjecki, okrivivši rukovodstvo Belorusije i Rusije za ono što se dešava.

Prema njegovim rečima, osim migracione krize, pretnju istočnim granicama EU i NATO predstavljaju veštački izazvana energetska kriza i rastuća vojna aktivnost Rusije u blizini Ukrajine

Izvor b92
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos