SRBI U FRANFURTU PRIMJER ZAJEDNIŠTVA

Foto: TSD

Generalni konzulat Republike Srbije u Frankfurtu, u saradnji sa srpskom zajednicom i lokalnim vlastima trenutno provodi niz aktivnosti koje za cilj imaju promociju srpske kulture, tradicije i potencijala matice za ulaganja.

Jedna od najznačajnijih manifestacija, koja je premijerno bila organizovana 2019. godine, „Dani kulture – Srbija“, trebalo bi da bude održana i na proljeće 2022. godine.

Konzul Republike Srbije u Frankfurtu, Branko Radovanović

 

„Plan nam je, prije svega da to ponovimo, odnosno da tu manifestaciju učinimo tradicionalnom. Otkriću da je sledeći grad, koji bi se predstavio na ovoj manifestaciji Novi Sad. Već sam imao razgovore sa gradonačelnikom Vučevićem na tu temu“, rekao je generalni konzul Republike Srbije u Frankfurtu, Branko Radovanović.

U oblasti obrazovanja i edukacije, osim primarnih znanja kroz dopunsku nastavu, pokrenut je program studijskog usavršavanja, uz pomoć predavača iz matice.

„Ono što predstoji u bliskoj budućnosti, a što se tiče nastave, jeste projekat koji imamo sa Prirodno-matematičkim fakultetom iz Niša, a on podrazumeva da redovni profesori, sa ove visokoškolske ustanove, održavaju predavanja našoj deci u Frankfurtu“, kaže Radovanović.

Konačno rješavanje pitanja trajnog smještaja srpskog konzulata u Frankfurtu omogućilo je realizaciju plana uspostavljanja svojevrsnog srpskog centra u ovom gradu, koji će biti na usluzi čitavoj zajednici.

„Zahvaljujući odlukama naše države, odnosno nosilaca vlasti, što je bila jasna poruka dijaspori, Srbija je kroz proces sukcesije uknjižena kao jedini vlasnik zgrade konzulata u Frankfurtu. To nam je omogućilo da tek odnedavno započnemo sa značajnim ulaganjima u njeno renoviranje“, zaključio je generalni konzul Radovanović.

U narednom periodu, značajna energija srpske zajednice, organizacija i konzulata u Franfurtu, uz razumijevanje gradskih vlasti, biće usmjerena na otvaranje Srpske kuće u ovom gradu.

Izvor Televizija srpske dijaspore
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos