BRODOPREVOZNICI ZARADJUJU NAJVIŠE

Oni su zaradili više od Fejsbuk, Amazon, Netfliks i Gugla zajedno

Foto: Wikimedia Commons

Ponovo stižu neverovatni podaci o zaradi u pomorskoj industriji ove godine.

Naime, brodari koji se bave prevozom kontejnera sada zarađuje više od mnogih najpoznatijih visokotehnoloških kompanija, piše Splash247, prenosi Tportal.

Stručnjak za pomorsku industriju Džon Makaun, koji je na čelu Blue Alpha Capitala u SAD, sabrao je zajedničku dobit brodara u trećem kvartalu i uporedio ih sa zvezdama interneta kao što su Fejsbuk, Amazon, Netfliks i Gugl, zajedno poznatih pod skraćenicom FANG, prenosi Pomorac.hr.

Dobit od 48,1 milijardu dolara u trećem kvartalu bila je gotovo 50 posto veća od ukupne dobiti FANG-a. U poređenju s ogromnim zaradama Epla i Majkrosofta zajedno, profit koji je ostvaren u grani kontejnerskog prevoza i dalje je gotovo 15 posto veći. Dakle prevoznici su mogli da uživaju u sjajnoj i rekordnoj godini. Kako se podseća, kompanije su na dobrom putu da ostvare kombinovanu dobit od 200 milijardi dolara.

Zaokret u nedavnim rezultatima u kontejnerskom brodarstvu je neviđen. Gotovo da nema industrije koja je tako naglo porasla u svojim neto finansijskim rezultatima, naveo je Makaun u novom izveštaju objavljenom tokom vikenda.

Izuzetna dobit koju su svetski brodari zabeležili ove godine – u kombinaciji s ozbiljnim padom nivoa pouzdanosti rasporeda – izazvala je bes pošiljalaca, a mnoge regulatorne agencije pomno ispituju poslovanje brodara i saveza u kojima se nalaze, piše portal.

Izvor b92
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos