POČELI RADOVI NA DIONICI AUTO-PUTA NA KORIDORU “5-C”

Foto: Srna

U naselju Rudanka kod Doboja danas je ozvaničen početak radova na drugoj dionici auto-puta na Koridoru “Pet ce” na teritoriji Republike Srpske.

Ozvaničenju radova na petlji Kostajnica prisustvuju predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministar saobraćaja i veza Srpske Nedeljko Ćorić, predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović.

Prisutni su i predstavnici Delegacije EU u BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj, kao i direktor “Autoputeva” Dušan Topić i gradonačelnik Doboja Boris Jerinić.

Druga dionica auto-puta na koridoru Pet ce na pravcu od Kostajnice do Putnikovog brda /granica Federacijom BiH/, poznata kao “dobojska obilaznica”, dužine je šest kilometara, a rok za završetak radova je tri godine.

Riječ je o veoma zahtjevnoj dionici, na kojoj je planirana izgradnja dva tunela dužine oko dva kilometra – Putnikovo brdo jedan i Putnikovo brdo dva, izgradnja mosta preko rijeke Bosne dužine oko 330 metara, te vijadukta dužine oko 290 metara.

Predviđena je izgradnja i devet potpornih zidova ukupne dužine 2.200 metara.

Izvođač radova je firma “Integral inženjering” Laktaši, a radove nadzire “IRD inženjering” iz Rima.

Projekat je finansiran kreditnim sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj u iznosu od 150.000.000 evra, te sufinansiran grant sredstvima Evropske komisije putem Investicionog fonda za Zapadni Balkan u iznosu od 38.768.800 evra.

Izvor Srna
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos