PREMINUO JE MILUTIN MRKONJIĆ

Foto: Wikimedia Commons

U Beogradu je u 80. godini preminuo Milutin Mrkonjić, nekadašnji ministar za infrastrukturu i saobraćaj, počasni predsjednik SPS-a i poslanik te stranke u Skupštini Srbije.

Milutin Mrkonjić je rođen je 23. maja 1942. godine u Beogradu. Diplomirao je na Građevinskom fakultetu u Beogradu na katedri za puteve, aerodrome i željeznice.

Više od 45 godina je radio na realizaciji najznačajnih projekata iz oblasti saobraćajne infrastrukture u mnogim zemljama svijeta, Jugoslaviji i Srbiji: pruge Beograd-Bar, putnih koridora 10 i 11, mostova “Beška” i “Žeželj”.

Prvi je direktor “Saobraćajnog instituta CIP”. Poslije NATO bombardovanja SR Jugoslavije rukovodio je Direkcijom za obnovu zemlje.

Bio je član Centralnog komiteta SKJ. Počasni je predsjednik SPS-a, bio je jedan od osnivača te stranke, potpredsjednik i član Predsjedništva.

Od 2000. godine bio je poslanik Vijeća republika u Saveznoj skupštini SRJ, a zatim i državne zajednice Srbija i Crna Gora.

Od 2006. godine bio je narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije i potpredsjednik Skupštine.

Od 2008. do 2012. godine bio je ministar za infrastrukturu u Vladi Republike Srbije, a od jula 2012. do avgusta 2013. ministar saobraćaja.

Od aprila 2014. bio je poslanik u Skupštine Srbije.

Dobitnik je mnogih državnih, društvenih i profesionalnih priznanja – Ordena zasluga za Saveznu Republiku Jugoslaviju prvog stepena, Medalje rada, Ordena rada sa srebrnim vijencem, Ordena rada sa zlatnim vijencem.

Izvor Katera
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos