UJEDINIO SE DEO OPOZICIJE U SRBIJI

Ovaj opozicioni savez u Srbiji želi da sruši režim

Foto: FoNet

Opozicione stranke koje su prošle godine većinom bojkotovale izbore, potpisale su sporazum o zajedničkom nastupu na svim izborima sljedeće godine.

Novu koaliciju čine Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Pokret slobodne Srbije, Pokret za preokret, Građanska platforma, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara i Udruženi sindikat Sloga.

Za sada najšira opoziciona predizborna koalicija poručuje da je spremna da se na svim nivoima suprotstavi Srpskoj naprednoj Stranci.

– Partijske interese i određene ideološke razlike ostavili smo za neko drugo srećnije i stabilnije vrijeme. Odlučili smo da se ujedinimo. Mi smo danas jedinstveni i ostaćemo jedinstveni – kazao je predsjednik Narodne stranke Vuk Jeremić.

– Mi smo danas ovdje ostvarili ne tako malu pobjedu. Pobijedili smo svoju sujetu i svoj ego – kaže predsjednik Pokret slobodnih građana Pavle Grbović.

Nakon što su pobijedili sebe, članovi novog opozicionog saveza dali su obećanje građanima.

– Dajemo vam riječ da ćemo vratiti slobodu i pravdu. Da ćemo poštovati ljudska prava. Da ćemo se izboriti za slobodu medija i poštene izbore. Da će pravosuđe biti nezavisno, a Ustav i zakon poštovani – poručila je Marinika Tepić.

U izbornu trku se ide iako izborni uslovi nisu promijenjeni, a poziv da se pridruže dobili su članovi Skupštine slobodne Srbije.

– Građani Srbije očekuju od nas borbu. Imamo situaciju da se usvajaju Zakon o referendumu, o eksproprijaciji. Rio Tinto je ispred vrata, vlast razara institucije ove zemlje i ne možemo građanima i sebi dozvoliti taj luksuz da ponovo stojimo sa strane – naveo je potpredsjednik Nove stranke Miroslav Aleksić.

– Široki savez ne otupljuje oštrinu borbe protiv režima. On se koncetriše na ono što je bitno u kritici režima i pruža ono što režim nije u stanju da pruži građaninu – napominje Lutovac.

Kampanja će, kako kažu, biti skromna sa sredstvima koja im pripadnu od države i donacijama onih koji ih podržavaju.

– Cilj kampanje je da dođemo do svakog mjesta u Srbiji i razgovaramo sa svakim čovjekom. Podsjetiću vas da je Zoran Đinđić nedaleko od Loznice držao tribinu za samo jednog čovjeka. Mi ćemo otići u svako mjesto u Srbiji gdje postoji bar jedan čovjek koji je spreman da razgovara sa nama i da nas sasluša – istakao je Đilas.

O personalnim rješenjima za kandidate za gradonačelnika Beograda i predsjednika Srbije zvanično nisu još postignuti dogovori, a potvrđeno je da će Marinika Tepić biti prva na zajedničkoj izbornoj listi.

Izvor Katera
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos