APEL PATRIJARHA PORFIRIJA

Patrijarh SPC: Da čuvamo jedni druge, a ne da se bijemo

Foto: Wikimedia Commons

Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije apelova je, povodom sukoba koji se dogodili tokom protestnih blokada autoputeva i mostova, da građani čuvaju jedni druge, a ne da se tuku.

Demonstranti u nekoliko gradova Srbije su u subotu, 27. novembra, blokirali puteve i mostove na jedan sat, u znak protesta zbog usvajanja izmena Zakona o eksproprijaciji i Zakona o referendumu. Tokom protesta na pojedinim mestima je došlo do adgurivanja sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), a u Šapcu na zapadu Srbije su maskirane osobe palicama i čekićima napale demonstrante.

U objavi na društvenoj mreži Instagram Porfirije je rekao da je “sa tugom pratio” sukobe među “pripadnicima istog naroda”, ali i među građanima Srbije “nezavisno od toga kom narodu pripadaju”.

On je kazao da ne želi da analizira “šta je povod, a šta pravi uzrok sukoba ni ko je kriv, a ko je nevin”, dodajući da “oni koji stvaraju konflikte i upravljaju krizama i sukobima u svetu”, kao i oni koji “kod nas polarizuju, dele i svaku temu politizuju da bi stvarali razdore iz sebičnih, parcijalnih interesa, sve to dobro znaju”.

“Mogu samo da molim sve, da apelujem, da čuvamo jedni druge, a ne da se bijemo. Svako je svakome potreban. Ne možemo jedni bez drugih. Svako da poštuje svakoga, na to nas Bog poziva”, rekao je Porfirije.

Izvor Radio slobodna Evropa
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos