VEĆA KONTROLA INTERNETA

Australija će uvesti zakon kojim će naterati glavne društvene medije da daju detalje i podatke o korisnicima koji objavljuju klevetničke komentare, izjavio je premijer Skot Morison.

Foto: Wikimedia Commons

Vlada razmatra stepen odgovornosti platformi kao što su Tviter i Fejsbuk za klevetnički materijal postavljen na njihove sajtove.

Ovo dolazi nakon što je najviši sud u zemlji presudio da se izdavači mogu smatrati odgovornim za javne komentare na internet forumima.

Presuda je navela neke novinske kompanije, poput Si-En-Ena, da uskrate Australijancima pristup njihovim stranicama na Fejsbuku.

Oni su stvorili prostor i moraju da ga učine bezbednim

Svet na mreži ne bi trebalo da bude Divlji zapad, gde botovi, fanatici, trolovi i drugi anonimno obilaze i mogu da naškode ljudima“, rekao je Morison na brifingu za televizijske vesti.

To se ne može dogoditi u stvarnom svetu, tako da nema razloga da se to dogodi ni u digitalnom svetu”.

Novi zakon će uvesti žalbeni mehanizam.

Ako neko misli da ih kleveće, uznemirava ili napada na društvenim mrežama, moći će da zahteva da platforma ukloni materijal.

Ako sadržaj ne bude povučen, tužba bi mogla da primora platformu društvenih medija da pruži detalje o komentatoru.

Digitalne platforme moraju da imaju odgovarajuće procese da bi omogućile uklanjanje ovog sadržaja“, rekao je Morison, zaključujući:

One su stvorile prostor i moraju da ga učine bezbednim, a ako to ne urade, mi ćemo uraditi to kroz ovakve zakone”.

Izvor b92
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos