RADNE VIZE: MENJAJU SE PRAVILA ZA STANOVNIKE ZAPADNOG BALKANA

Nemačke vlasti su najavile da će zbog izuzetno velike potražnje za rasporedom zahteva za vizu za zapošljavanje u skladu sa Uredbom o Zapadnom Balkanu, postojeća pravila biti ažurirana.

Prema poslednjem ažuriranju Nemačke ambasade, biće doneta nova pravila u vezi sa procedurom imenovanja jer broj prijava premašuje broj rasporeda koji su trenutno dostupni, prenosi SchengenVisaInfo.com.

Stoga, kako bi se osigurale jednake mogućnosti za raspored prijava za sve državljane Albanije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Crne Gore i Srbije, nemačke vlasti su objavile da će se od početka decembra 2021. uvesti”mesečnu lutriju”.

To znači da će svi moći da podnesu prijavu. Međutim, samo srećnici će moći da zakažu termin.

Osobe koje žele da zakažu termin za vizu moći će to da urade od  1. decembra, do 17. decembra, korištenjem onlajn sistema.

„Zainteresovana lica će do 17. decembra u 12.00 časova, putem onlajn sistema zakazivanja rasporeda prijava ambasade, imati priliku da iskažu interesovanje za proceduru žrebanja”, naveli su iz Ambasade Nemačke.

Štaviše, isti izvor je otkrio da će odabrani aplikanti koji se prijave tokom gore navedenog perioda dobiti raspored prijava za januar ili početak februara 2021.

U vezi sa odabirom podnosilaca prijava, iz Ambasade su objasnili da će proceduru žrebanja sprovoditi Savezno ministarstvo inostranih poslova u Berlinu pod nadzorom.

Pored toga, u istom saopštenju, Ambasada Nemačke se postarala da istakne da podnosiocima zahteva nije dozvoljeno da se registruju više puta, menjaju prijave ili prenose svoj raspored na drugu osobu.

Osim toga, istaknuto je da ranija registracija nema prednost u odnosu na kasniju registraciju, a angažovanje trećih lica nije neophodno.

„Ambasada ne zakazuje dodatne sastanke, pa vas molimo da odustanete od ove vrste zahteva“, dodala je Ambasada.

Trenutno su sve zemlje zapadnog Balkana – Albanija, Bosna i Hercegovina, Severna Makedonija, Crna Gora i Srbija – na nemačkoj listi visokorizičnih zemalja.

Na osnovu trenutnih pravila za ulazak koje ima Nemačka, putnici iz ovih zemalja moraju da popune digitalni formular za ulazak (einreisanmeldung) i ostanu u samoizolaciji deset dana po dolasku.

Bez obzira na to, oni koji su vakcinisani priznatom vakcinom, kao i oni koji imaju važeći sertifikat o oporavku, mogu preskočiti uslov karantina.

 

Izvor Televizija srpske dijaspore
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos