SLEDE STROGE MERE I OBAVEZNO VAKCINISANJE

Tokom četvrtog talasa pandemije nemački političari planiraju lokdaun za nevakcinisane. Do februara bi mogla biti uvedena obavezna vakcinacija za sve. To podržava i Olaf Šolc koji za par dana preuzima funkciju kancelara.

Foto: Wikimedia Commons

Ove srede (1. decembar) Institut „Robert Koh“ je objavio da je u protekla 24 sata u Nemačkoj zabeleženo 67.186 novozaraženih. U proteklih sedam dana je na sto hiljada stanovnika zaraženo njih 442,9. Ta takozvana incidencija je u pad već drugi dan zaredom.

Nemački političari kažu da bi obavezna vakcinacija podelila društvo i tvrde da to nije u skladu s Ustavom. Novinarka DW Ines Ajzele smatra da su to slabi argumenti i opravdanje da se ne preduzmu potrebni koraci.

Ukupan broj smrti koje se povezuju sa koronom u Nemačkoj se povećao za 446, na ukupno 101.790.

Obzirom na te brojke, savezna vlada i pokrajine planiraju strože mere za suzbijanje pandemije. Među ostalim, trebalo bi da odluče da se pravilo 2G pristup samo za vakcinisane i one koji su preležali virus) proširi na prodavnice, kao i da se ograniče velika okupljanja.

Osim toga, uz već postojeću obavezu cepljenja za određene ustanove, očito je da bi uskoro mogla biti uvedena i opšta obaveza. Detalji bi trebalo da budu razrađeni u četvrtak.

Šolc za obaveznu vakcinaciju

Budući nemački kancelar Olaf Šolc (SPD) najavio je da bi već do kraja godine mogla biti pokrenuta procedura za donošenje zakona o uvođenju obavezne vakcinacije za sve.

Kako je rekao u razgovoru sa odlazećom kancelarkom Angelom Merkel i pokrajinskim premijerima, poslanici bi kod glasanja bili slobodni od partijskog stava i glasali bi po savesti. Takav način izjašnjavanja u Bundestagu primenjuje se kod etički osetljivih pitanja.

Pokrajine u kojima su na vlasti demohrišćanske stranke (CDU i CSU) i Zeleni zatražili su od savezne vlade „brzo pokretanje“ priprema za uvođenje obaveznog cepljenja. Stvar bi mogla da se uvede do početka februara.

Izvor DW
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos