SVAĐA BLINKENA I LAVROVA U ŠTOKLHOMU

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i njegov američki kolega Entoni Blinken posvađali su se ove nedelje tokom večere u Štokholmu.

Foto: Pixabay

Rasprava se dogodila tokom razgovora o događajima u Ukrajini, prenela je agencija Blumberg pozivajući se na izvore upoznate sa događajem.

Sagovornici agencije tvrde da je do rasprave došlo tokom razgovora o kontramerama Zapada u slučaju “ruske agresije” na Ukrajinu.

“Oštra razmena mišljenja počela je nakon što su Sjedinjene Američke Države i njeni evropski saveznici počeli da traže načine, uključujući moguće sankcije, da odgovore na pretnju ’invazije Rusije‘ na Ukrajinu u vezi sa raspoređivanjem ruskih trupa u blizini granice susedne zemlje”, navodi agencija.

Prema navodima dva izvora, Lavrov je podsetio da se 2014. godine u Ukrajini dogodio državni prevrat, a takođe je primetio da NATO i EU suzbijaju drugačije mišljenje i prete Rusiji.

Blinken je sa svoje strane izjavio da su snage lojalne bivšem predsedniku Ukrajine Viktoru Janukoviču navodno “otvorile vatru na mirne demonstrante u Kijevu, ubivši više od stotinu ljudi”. Američki državni sekretar je takođe napomenuo da je NATO odbrambeni savez, navodi se u članku.

Blinken i Lavrov sastali su se u četvrtak u švedskoj prestonici na marginama ministarskog sastanka Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS). Kako je ranije izjavio portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov, sastanak šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova i američkog državnog sekretara Entonija Blinkena u Stokholmu bio je dobra prilika da zemlje jasno objasne svoje stavove, ali da se oni po mnogim pitanjima razilaze.

Odnosi Moskve i Kijeva pogoršali su se nakon ponovnog ujedinjenja Krima sa Rusijom i u svetlu oružanog sukoba u Donbasu. Moskva je kao odgovor na sankcije Zapada preduzela slične mere, pokrenula politiku zamene uvoza i više puta izjavljivala da je kontraproduktivno razgovarati sa njom jezikom sankcija.

Izvor b92
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos