Lažni izveštaji o invaziji Rusije na Ukrajinu

foto wikimedia commons

Načelnik ruskog generalštaba Valerij Gerasimov odbacio je lažne izvještaje o navodnim pripremama Rusije za invaziju na Ukrajinu.
Gerasimov je rekao da je činjenica da Zapad isporučuje Ukrajini helikoptere, dronove i letjelice, natjerala Kijev na drastične i opasne korake.

“Ukrajinske oružane snage najavile su početak upotrebe protivtenkovske rakete `džavelin` sisteme koje su isporučile SAD, kao i korišćenje izviđačkih i udarnih bespilotnih letjelica turske proizvodnje u Donbasu. Kao rezultat toga, ionako napeta situacija na istoku ove zemlje se pogoršava”, rekao je Gerasimov.

Na brifingu kome su prisustvovali strani vojni atašei, Gerasimov je naglasio da će vojne provokacije Kijeva biti suzbijene, prenosi “Sputnjik”.

On je primijetio i da je vojna aktivnost NATO-a značajno porasla posljednjih godina, sa oko 40 velikih vježbi koje se godišnje održavaju u blizini granica Rusije.

“Tenzije u Evropi se ne smanjuju”, rekao je Gerasimov i dodao da se američka strateška avijacija često pojavljuje u blizini ruskog vazdušnog prostora i uvježbava upotrebu krstarećih raketa na ciljevima unutar Rusije.

Formiranje trilateralnog bloka između Australije, SAD i Britanije, nazvanog AUKUS, nazvao je destabilizujućim faktorom, jer stvara preduslove za širenje nuklearne tehnologije stvaranjem nuklearne podmorničke flote u Australiji.

Izvor Srna
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos