Više od pola milijarde za lokalni prevoz

Pixabay

Grad Minhen će u narednih nekoliko godina uložiti oko 530 miliona evra u lokalni javni prevoz. U proširenje tramvajske mreže i novog tramvajskog depoa na Štanderštrase ući će 342 miliona evra.

Pored toga, Munchner Verkehrsgesellschaft (MVG) razmatra direktno povezivanje Verksviertel u Berg am Laimu sa novom podzemnom stanicom.

Odbori za mobilnost i ekonomiju raspravljali su u sredu o novom programu izgradnje javnog prevoza.

Nova podzemna stanica u Verksfirtelu je samo usputno pomenuta. Tokom 2030-ih, MVG želi da poveća frekvenciju U5. Stoga se već razmišlja o izgradnji prave podzemne stanice, rekao je šef MVG-a Ingo Vortman. Konkretnih planova još nema. Jedno je, međutim, izvesno: Ne samo da bi Verksfirtel i buduća koncertna dvorana bili direktno povezani na mrežu metroa, već i druga glavna linija S-Bahn-a, čije je stajalište planirano na Fridenštrase, odnosno veoma blizu.

Komitet se mnogo detaljnije posvetio Tramvaj-Vesttangente i Tramvaj Minhen-Nord. Međutim, odboru nije bilo dozvoljeno da donese odluku, jer je sastanak održan samo putem video konferencije.

Odluke donosi Skupština Gradskog veća. Zeleno-crvena koalicija želi da uspostavi “radnu grupu” na čelu sa gradonačelnikom Diterom Rajterom (SPD) za koordinaciju i ubrzanje mera proširenja.

Cilj: najmanje dve nove tramvajske linije treba da budu puštene u rad do 2026. godine.

Kako je saopšteno, otvaranje zapadne obilaznice moglo bi da bude odloženo do 2027. godine. Razlog za to su neka pomeranja rasporeda kako bi se moglo ispoštovati specifikacije biciklističke odluke, koja predviđa šire biciklističke staze.

Osim toga, trasu treba osmisliti za šira tramvajska vozila. Planiranje za ovo bi takođe odložilo projekat.

Prelazak na široka vozila je dugotrajan proces od 20 do 25 godina. Do tada će koloseci ionako biti sanirani, koji se potom mogu prilagoditi novim širinama vozila.

Međutim, ovo se odnosi samo na Furstenrieder Straße. U oblasti Boschetsrieder Straße i Drigalskiallee, raspored staze mora da se promeni kako bi se omogućile šire biciklističke staze.

Očigledno, ovo kašnjenje se ne može izbeći.

Na tramvaju na severu Minhena, trasa od Schvabing Nord do stanice metroa Kieferngarten biće produžena kao Tramvaj 23. Proteže se preko nove stambene oblasti u Bajernkazernu i grana se na zapad u Verner-Egk-Bogen preko Hajdemanštrase.

Na istoj raskrsnici zatim saobraća kao tramvaj 24 preko Hajdemanštrase i Knorštrase do stanice metroa Am Hart. Ovo takođe povezuje BMV centar za istraživanje i inovacije.

Još uvek nije jasno da li će jednog dana biti izgrađen U-Bahn-Spange, U26 između Am Harta i Kiferngartena. Prema Vortmanu, ovo bi bio projekat koji bi verovatno mogao da se realizuje tek 2040-ih, pošto je izgradnja planirane linije U9 preduslov za U26.

Tok tramvajske rute i planirana petlja za skretanje zapadno od podzemne stanice Kiferngarten i dalje sudiskutabilni. Ovde MVG treba ponovo da proveri da li bi trasa mogla da ide istočno od železničke stanice, po želji gradskog veća.

Izvor Televizija srpske dijaspore
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos