Minhen: zalihe testova su na izmaku

Arhiva

Potražnja za korona testovima je naglo porasla, kao i njihove nabavne cene. I potreba za dopunskom vakcinacijom takođe naglo raste.

Svakome ko nije vakcinisan potreban je test za javni prevoz. Svako ko je vakcinisan ne može da ide u pozorište bez brzog testa. Pošto su Corona pravila pooštrena i država je sredinom novembra ponovo uvela besplatni test za građane, potražnja za brzim testovima je porasla Ne samo da operateri centara za testiranje moraju da se nose sa naletom, već su eksplodirale i nabavne cene za testove.

„Broj testova koje sprovodimo porastao je pet puta u novembru“, kaže Gerhard Biber, portparol Johanitera.

Udruženje trenutno ima četiri testna centra u Minhenu, od kojih je jedna u Gizingu. Svi termini se tamo obavljaju do Božića.

To je, između ostalog, zbog različitog vremena otvaranja, kaže Biber. U drugim Johanniter test centrima u Minhenu još uvek ima zakazivanja istog ili sledećeg dana.

Nakon što je savezna vlada u oktobru ukinula besplatne testove za građane, mnogi testni centri su takođe zatvoreni u Minhenu.

„Operatoru je potrebno određeno vreme da reaguje na kratkoročno ponovno uvođenje testova za građane“, izveštava portparol Minhenskog ministarstva zdravlja.

Ipak, u proseku se koristi samo trećina testova koje minhenski test centri mogu da ponude dnevno.

Moguće je 76.147 dnevnih testova, a trenutno se u proseku obavlja 25.973 .

Grad ima sopstveni centar na Theresienviese.

126 privatnih provajdera djeluje širom grada, saopštilo je zdravstveno odeljenje. Postoji i 111 apoteka koje takođe vrše testove.

Jedna od njih je apoteka SaniPlus u Riem Arcadenu.

„Cene brzih testova su enormno porasle“, kaže menadžer ogranka Moric Lauterbah.

Država daje 3,50 evra po testu građanina.

„Pokušavamo da kupimo za manje od dva evra“, objašnjava farmaceut.

Testovi koje je apoteka do sada koristila sada koštaju oko šest do sedam evra.

Drugi provajderi, međutim, imaju veće probleme u nabavci testnih setova.

Prema saveznoj vladi, postoje privremena i selektivna uska grla u isporuci. Za apoteke je rok za isporuku do tri nedelje, prema Bavarskom udruženju farmaceuta.

Slobodna država je stoga donela odredbe za škole. Oko 36,5 miliona brzih testova bi i dalje bilo dostupno do kraja 2021.

Izvor Televizija srpske dijaspore
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos