Ustavni sud Mađarske o sporu sa EU: “Država ima pravo da primeni svoje mere”

Arhiva

Mađarska ima pravo da primeni sopstvene mere u oblastima u kojima Evropska unija tek treba da preduzme adekvatne korake za zajedničku primenu pravila EU, odlučio je danas mađarski Ustavni sud.

Mađarski sud je razmatrao žalbu vlade premijera Viktora Orbana na presudu suda EU, u kojoj se navodi da je Budimpešta prekršila zakone EU osmišljene s ciljem zaštite izbeglica, deportujući ih na granicu Srbije.

U svojoj presudi, mađarski sud je naveo da nije analizirao pitanje da li zakon EU ima primat nad mađarskim zakonom u vezi sa poštovanjem imigracionog stava vlade, prenosi agencija Rojters.

EK: Analiziramo presudu

Evropska komisija je saopštila danas da se presudom mađarskog Ustavnog suda, koja je izrečena ranije danas, izgleda ne osporava primat zakona EU nad nacionalnim zakonom.

Portparol Evropske komisije je na konferenciji za novinare rekao da Komisija sa sedištem u Briselu analizira presudu, koja je proistekla iz žalbe Budimpešte na raniju odluku najvišeg suda EU, prenosi agencija Rojters.

Evropski sud pravde sa sedištem u Luksemburgu utvrdio je ranije da je Budimpešta prekršila zakone EU osmišljene s ciljem zaštite izbeglica tako što ih je deportovala na granicu Srbije.

Izvor Blic
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos