“Zaštitite novinare”

Pixabay

Dvoje novinara koji su ove godine podijelili Nobelovu nagradu za mir primili su danas priznanja na ceremoniji u Norveškoj i upozorili da je svijetu neophodno nezavisno izvještavanje da bi se suzbila moć autoritarnih vlada.

Marija Resa iz Filipina i Dmitrij Muratov iz Rusije održali su predavanja u Gradskoj skupštini Osla. Norveški Nobelov komitet dodijelio im je Noelovu nagradu za mir u 2021. godini zbog odvojenih borbi za slobodu izražavanja u zemljama u kojima su reporteri suočeni sa konstantnim napadima, maltretiranjem i ubistvima.

“Da, mi režimo i ujedamo. Da, imamo oštre zube i snažan stisak. Ali mi smo preduslov za napredak. Mi smo protivotrov za tiraniju”, rekao je Muratov opisujući novinare.

On je u svom govoru upozorio na potencijalni rat između Rusije i Ukrajine.

“U glavama nekih ludih geopolitičara, rat između Rusije i Ukrajine je nešto što više nije nemoguće. Ali ja znam da se ratovi završavaju identifikovanjem vojnika i razmjenom zarobljenika”, naglasio je Muratov.

Resa, suosnivač informativnog veb-sajta “Rapler”, koji kritikuje filipinsku vlast”, ukazala je na sumorno stanje u žurnalističkoj industriji i rekla da je “era nadmetanja za vijesti mrtva”, prenio je AP.

“Potrebno je da pomognemo nezavisnim novinarima da prežive, prvo tako što ćemo im pružiti veću zaštitu i usprotiviti se državama koje targetiraju novinare”, istakla je ona.

NJih dvoje su dobili medalje sa likom Alfreda Nobela i diplome i podijelili su 10 miliona kruna /1,1 milion dolara/.

Izvor Srna
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos